Ticaret Bakanlığı araç alım satımda 6 ay 6 bin şartını 2025 yılına kadar uzattı

Otomotiv sektörünü yakından ilgilendiren açıklamada bakanlık kararın gerekçesi ve yasaklara uymayanlara kesilen cezalardan bahsedildi. Ticaret Bakanlığı çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.

Ticaret Bakanlığı araç alım satımda 6 ay 6 bin şartını 2025 yılına kadar uzattı

Ülkemizde araç alım satım piyasasında oluşan düzensizliği ortadan kaldırmak ve art niyetli girişimleri engellemek adına bir dizi kararlar alınmıştı. Ticaret Bakanlığı aldığı kararda ikinci el otomobil satışlarında araçların ilk tescil tarihinden sonra 6 ay geçmesi ve 6 bin kilometre ile aracın güncel satış fiyatından üstüne satılmasını engelleyen ilan kısıtlaması uygulamasını hayata sokmuştu.

Ticaret Bakanlığı araç alım satımda 6 ay 6 bin şartını 2025 yılına kadar uzattı

UYGULAMA AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

Uygulamanın 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ermesi beklenirken Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada kararın yıl sonuna kadar yeniden uzatıldığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Söz konusu kazanımlar göz önünde bulundurularak, ilgili iki düzenlemenin de 6 ay süreyle, 1 Ocak 2025 tarihine kadar yeniden uzatılmasına Ticaret Bakanlığımızca karar verilmiştir.
Bu çerçevede, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesiyle ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenlerin yanı sıra, bir takvim yılı içinde yetki belgesiz üç ve üzerinde ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek veya tüzel kişilerin 6 ay - 6 bin km. düzenlemesine aykırı satışlarının Noterlikler tarafından engellenmesine devam edilecektir"

ARAÇ PİYASASININ DÜZENE OTURMASI BEKLENİYOR

Ticaret Bakanlığı almış olduğu karar ile ikinci el otomotiv alım satım piyasasında daha normal bir pazar oluşmasını sağladı. Kararın yeniden uzatılıp uzatılmamasının 2025 yılına girilmeden önce yeniden değerlendirilmesi ön görülüyor

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER