Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş fiyat cezaları kesinlikle affedilmiyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat fahiş fiyat ile mücadele kapsamında önemli açıklamalarda bulunarak verilen cezaların kesinlikle affedilmeyeceğini söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş fiyat cezaları kesinlikle affedilmiyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Ticaret Bakanlığı’nı ilgilendiren konularda görüşlerini açıklayan Bakan Ömer Bolat aynı zamanda gündeme dair de değerlendirmelerde bulundu. Özellikle bugün meydana gelen deprem hakkında değerlendirmeler yapan Bakan Ömer Bolat, “Depremde can kaybı olmamasına seviniyoruz. O bölgede yenilenen konutlar var. Sağlam yapılaşmanın ne kadar önemli olduğunu çok açık bir şekilde gördük.” dedi.

TÜKETİCİYİ ALDATANLAR AFFEDİLMİYOR

Tüketiciyi aldatanların asla affedilmeyeceklerini söyleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ticaret Bakanlığımızın bünyesinde iç ticaretten sorumlu birimlerimiz var. Bu birimlerimiz fahiş fiyat, stokçuluk gibi konuları takip etmektedirler. Ayrıca tüketicileri aldatmaya yönelik reklamları inceleyen, raf ve kasa fiyatları gibi durumları inceleyen birimlerimiz de hızlı bir şekilde aksiyon alıyorlar. Reklam Kurulu aldatıcı reklamlarla ilgileniyor. 2024 yılı içerisinde bu kurul 1542 dosyada aldatıcı reklam tespiti yapmış ve 206 milyon lira idari ceza ve reklama erişim yasağı getirmiştir. Bu cezaların 10 kay artırılması da söz konusu diyebilirim.” dedi.

FAHİŞ FİYATA CEZA YAĞIYOR

Fahiş fiyat ile de mücadele ettiklerini belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Bakanlık konusunda fahiş fiyat açısından 2024 yılında 340 bin firmaya denetim yaptık. Kurallara uymayanlara cezalar kesiyoruz. Biz bu cezaları kestikten sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’na intikal ettiriyoruz. Bu cezalar da bu şekilde tahsil ediliyor. Peşin ödeyenlere yüzde 25 indirim yapılıyor. İç ticaret ve tüketici korunması cezalarında uzlaşmaya gidildiği takdirde uzlaşma indirimi de yapılabiliyor ama bu cezaların tamamen affedilmesi mümkün değil. Fahiş fiyat ile mücadelede bunun cezasının alt sınırını 10 bin liradan 100 bin liraya, üst sınırını 100 bin liradan 1 milyon liraya çıkardık. Stokçulara ise verilen cezayı 12 milyon liraya kadar yükselttik.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat vatandaşların refahını etkileyecek konularda bakanlık olarak denetimleri büyük bir titizlikle sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. İşini düzgün yapanların çekinecekleri bir durumun olmadığını kaydeden Bakan Ömer Bolat bu konuda güvence verdi.

SONRAKİ HABER