Ticaret Bakanı Bolat, Moody’s’in kredi notunu değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Moody’s Türkiye’nin kredi notunu uzun yıllardan sonra ilk kez iki basamak birden artırmasını değerlendirdi.

Ticaret Bakanı Bolat, Moody’s’in kredi notunu değerlendirdi

Piyasalarda beklenen gelişme oldu! Moody’s dün akşam Türkiye için belirlediği kredi notunu açıkladı. Buna göre Moody’s Türkiye’nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ilk kez iki basamak birden artırdı ve görünümünü pozitifte tuttu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da sosyal medya hesabı üzerinden Moody’s’in Türkiye’ye uyguladığı kredi notunu değerlendirdi. Bolat değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Hükümetimizin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikaları ile alınan tedbirler, her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor.

Nitekim dün Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ve ilk kez iki basamak birden artırdı, not görünümünü pozitif tuttu. Hatırlanacağı üzere, diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings Mart ayında ve S&P de Mayıs ayında ülkemizin kredi notunu artırmıştı, not görünümünü pozitife yükseltmişlerdi.

“DOĞRU YOLDA İLERLEDİĞİMİZİ TESCİL ETMEKTEDİR”

Artan kredi notları; yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi ve benzeri makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler ümit verici olup, doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmektedir. “

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER