TBMM'de yoğun mesai! Bu hafta görüşülecek gündem maddeleri açıklandı

Mecliste bu hafta görüşülecek gündem maddeleri ve kanun teklifleri belli oldu. TBMM'nin son derece yoğun bir şekilde görüşmelere başlayacağı belirtilirken özellikle de 9'uncu yargı paketi takip edilecek.

TBMM'de yoğun mesai! Bu hafta görüşülecek gündem maddeleri açıklandı

Verilen aranın ardından yeni yasama yılı açılış töreni ile mesaisine başlayan mecliste bu hafta son derece yoğun bir gündem bekleniyor. TBMM'de öncelik Lübnan tezkeresi, 9'uncu yargı paketi ve tüketicinin korunmasına yönelik düzenlemeye verilecek. Ayrıca 2025 bütçe maratonunun da bu hafta içerisinde start alması bekleniyor.

2025 BÜTÇESİ VE 9'UNCU YARGI PAKETİ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR!

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftada da yoğun mesai yapacak. Tüketicinin korunmasına yönelik düzenleme, 9'uncu yargı paketi ve Lübnan tezkeresi Meclis'in gündeminde yer alıyor. Bütçe maratonu da başlıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu salı günü toplanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2025 yılı bütçesine ilişkin sunum yapacak.

2025 bütçe görüşmelerinin başlamasının ardından meclis ziyaretçilere kapatılacak ve bütçe maratonu sona erene kadar TBMM tam mesai çalışacak. Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıkların bütçeleri onaya sunulacak ve yapılacak olan sunumlarla TBMM konu hakkında bilgilendirilecek. Yapılan görüşmelerin ardından 2025 bütçesi onaya sunulacak. Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından ise diğer bekleyen kanun tekliflerine geçilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER