TBMM'de özel "İsrail" oturumu yapılması kararlaştırıldı!

TBMM’de muhalefetin ve iktidarın talepleri ile özel bir “İsrail” oturumu yapılması kararlaştırıldı. AK Parti ve CHP’den konuya dair son dakika açıklamaları yapıldı.

TBMM'de özel "İsrail" oturumu yapılması kararlaştırıldı!

TBMM’de “İsrail” meselesi üzerine özel bir oturum yapılacağı açıklandı. Bugün bu konuya ilişkin akşam saatlerinde önemli gelişmeler yaşandı. Önce CHP Genel Başkanvekili Murat Emir bir açıklama yaparak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan randevu istediklerini söyledi. Sonrasında ise AK Parti Gruo Başkanı Abdullah Güler bir açıklama yaparak milletvekillerinin konu hakkında bilgilendirilmeleri için özel bir oturum yapılacağını duyurdu.

TBMM’de yapılacak olan özel oturumun tarihi ve şekli konusunda bir bilgilendirme henüz gerçekleştirilmedi. İlgili bakanların programlarına göre bir tarih belirlenecek. Yapılacak oturumun gizli olup olmayacağı ise TBMM Başkanlığı tarafından açıklanacak.

NUMAN KURTULMUŞ’A TALEP!

CHP Grup Başkanvekili Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Emir, yaptığı açıklamada. "Biz bu sabah Sayın Meclis Başkanımızdan Türkiye'nin içinde bulunduğu stratejik riskleri İsrail'in Türkiye'ye saldırının risklerini nasıl olabileceğine dönük bunların kapalı oturumda konuşulması için randevu istedik. Biz bir an evvel CHP talebi olarak belki de diğer parti talepleri ile bu önemli iddianın altının doldurulması ve Meclisin gerekiyorsa kapalı oturumla bu soruna mercek tutması gerektiğine inanıyoruz. Kendisi değerlendirecek” dedi.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Öncelikli olarak bakanlarımızla görüşüp meclisimizin bilgilendirilmesi hususunda bir çalışma yapmamız gerekiyor, bunu da yapacağız" dedi.

AK Parti Grup Başkanı Güler, yaptığı açıklamada, Meclis İç Tüzüğü'nün 59. Maddesi kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) olağanüstü durumlarda bilgilendirilmesi için cumhurbaşkanı yardımcısının talebi doğrultusunda ilgili bakanlıkların meclisi bilgilendirmesi için talepte bulunması gerektiğini söyleyerek, "Meclis başkanlığımıza ulaştıktan sonra meclis başkanlığımız bunu uygun bir zaman dilimi içerisinde planlıyor. Tabii burada bakanlarımızla görüşmemiz lazım. Şu anda malum sıcak savaş ve kriz alanı devam ediyor güneyimizde. Gerek Milli Savunma Bakanımızla gerekse Dışişleri Bakanımızla görüşeceğiz. Şu aşamada neler yapılabilir, ne gibi bir durum arz ediyor önümüzdeki haftalarda meclisimizin bu konularda özel bilgilendirilmesi için talepleri hususunda konuşacağız ve değerlendireceğiz" dedi.

Talebin meclis başkanlığına ulaştıktan sonraki aşamada genel kurulun vereceği bir kararla oturumun kapalı mı açık mı yapılacağı hususuna dikkati çeken Güler, "Öncelikli olarak bakanlarımızla görüşüp meclisimizin bilgilendirilmesi hususunda bir çalışma yapmamız gerekiyor, bunu da yapacağız" diye konuştu.

TBMM’de gerçekleştirilecek olan özel İsrail oturumu şimdiden büyük merak uyandırdı. İsrail’in savaşı geniş bir alana yaymaya çalışmasına ilişkin politika uyguladığı görülüyor. Türkiye’nin bu konuda hazırlıkları ve devletin milli güvenlik planlaması yapılacak olan özel oturumda ele alınacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER