TBMM'de mesai başlıyor: İlk gündem maddesi ekonomi olacak

Meclis tatili sona ererken açılış için geri sayım başladı. TBMM'de bugün Başkan Numan Kurtulmuş tarafından yapılacak olan değerlendirme toplantısı düzenlenecek. 1 Ekim tarihinde ise TBMM açılış oturumu yapılacak.

TBMM'de mesai başlıyor: İlk gündem maddesi ekonomi olacak

Yoğun gündemi nedeniyle bu sene 1 Temmuz yerine 30 Temmuz tarihinde tatile giren Meclis'te mesai yeniden başlıyor. TBMM tatili yarın itibariyle sona eriyor. TBMM'de bugün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından değerlendirme toplantısı düzenlenecek. Yarın yani 1 Ekim 2024 tarihinde ise Meclis yeni yasama yılına başlamış olacak.

TBMM'DE YENİ YASAMA YILI EKONOMİ GÜNDEMİYLE BAŞLAYACAK!

1 Ekim Salı günü ise Meclis'in açılış oturumu gerçekleştirilecek. Meclis Genel Kurulu'ndaki açılış oturumunda tüm milletvekilleri hazır bulunacak. Meclis'in ilk mesaisinde ise gündem ekonomi olacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerine sunum yapacak. Sunumda son ekonomik gelişmeler değerlendirilecek.

Merkez Bankası Başkanı Karahan mecliste yapacağı sunumda ekonomik gelişmeler, küresel piyasalar, enflasyon ve uygulanan para politikası hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunacak. Meclis'te ikinci olarak 2025 bütçesi gündeme alınacak. 2025 yılı bütçe kesin hesap kanunu görüşmeleri ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayacak. Burada onaylandıktan sonra TBMM Genel Kurulu'na gelecek. Kasım ayında yapılacak görüşmelerin ardından yıl sonuna kadar bütçenin meclisten geçirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER