TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı için resepsiyon yapıldı

TBMM’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı için bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona yoğun katılım gerçekleştirilirken renkli görüntüler ortaya çıktı.

TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı için resepsiyon yapıldı

TBMM’nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı bugün resmen başladı. Bu özel gün için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde bir resepsiyon tertip edildi. Resepsiyona tüm siyasi partiler liderler seviyesinde katılım gösterdiler. Gecede ortaya çıkan renkli görüntüler ise oldukça konuşuldu.

Gerçekleştirilen resepsiyondan kamuoyuna önemli mesajlar verildi. Özellikle yeni bir anayasa yapılmasına dair mesajlar dikkat çekerken yapılacak olan yasama çalışmalarına dair hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in diyaloğu ise gecenin en çok konuşulan olayı oldu.

NUMAN KURTULMUŞ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Ev sahipliğini TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yaptığı resepsiyona, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kuvvet komutanları, partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı için resepsiyon yapıldı

YENİ ANAYASA MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye’nin özgürlükçü, demokrat, kuşatıcı, kapsayıcı güçler ayrılığını prensip alan anayasaya ihtiyacı var. 1 yıl içinde konular olgunlaşır. Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, özellikle hukuk camiasının kimin fikri varsa onları fikrinin tartışıldığı belki Anadolu’nun birçok yerinde toplantılarla onların görüşmelerinin günleme gelmesini sağlamaktır” dedi.

CAN ATALAY CEVABI

Kurtulmuş, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin soruya, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin herhangi bir şekilde kendisini bir mahkeme yerine koyarak tutuklu veya hükümlü birini salıverme yetkisi yoktur. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Anayasa’dan kaynaklı olarak Türkiye’de bütün anayasal kurumların yetkilerini görev sorumluluklarını gözden geçirme yetkisi vardır. Kesinleşmiş yargı kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kendini yargı yerine koyarak bir kişinin tutukluluğunu kaldırma yetkisi yok” ifadelerini kullandı.

TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı için resepsiyon yapıldı - Resim : 2

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı resepsiyonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bu milletten ve bu halktan oy alan her partinin kıymetli olduğunu ifade eden Özel, şunları kaydetti:

"Devlet Bey'in bugünkü ifadeleri ağırdı, ben de gerekli cevabı verdim. Kendisi, 'Birbirimizi kırmıyoruz, siyasetin gereği böyle ifadeler oluyor' dedi. Ben dedim ki Celal Bey de bilir, 'Hepimiz doğru bildiğimizi söyleriz ama nezaketten taviz vermeyiz' sonra karşılıklı selam ve saygı ile ayrıldık. Doğrusu budur, bir adım geri adım atmam ama nezaketi de elden bırakmayız. Devlet Bey de aynısını yaptı."

TBMM’de düzenlenen resepsiyonda siyasi partiler arasındaki iletişim üst seviyeye çıktı. Siyasi partiler önemli mesajlar verirken yasama çalışmalarına hemen başlanılacak. Özellikle beklenen kanun teklifleri ile alakalı yarından itibaren önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER