TBMM'de 2025 yılı bütçe görüşmeleri 22 Ekim'de başlıyor

2025 yılı bütçe maratonu 22 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından komisyonda yapılacak olan sunum ile başlayacak. 2025 yılı bütçesi için TBMM görüşmeleri 30 Ekim'de start alacak.

TBMM'de 2025 yılı bütçe görüşmeleri 22 Ekim'de başlıyor

2025 yılı bütçesi için görüşmelerin başlayacağı tarih belli oldu. Bütçe maratonu ilk olarak 22 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yapacağı sunum ile başlayacak. Sunumun tamamlanmasının ardından 30 Ekim tarihinde TBMM görüşmelerine geçilecek. Görüşmelerde kabinede yer alan 17 bakanlık, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı bütçeleri tek tek onaya sunulacak. Yaklaşık 1 ay sürmesi beklenen bütçe maratonunda TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyecek ve partilerin grup toplantıları da yapılmayacak.

TBMM'DE BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR! 2025 BÜTÇESİ GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2025 yılı için bütçe maratonu başlıyor. 22 Ekim'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın komisyon sunumuyla başlayan sunum sonrası 30 Ekim'de Meclis görüşmeleri başlayacak. 17 bakanlığın, TBMM​'nin ve Cumhurbaşkanlığının bütçesi de görüşülecek. Bu süreçte Meclis misafir kabul etmeyecek, grup toplantıları da yapılmayacak.

2025 senesi Merkezi yöntemi Bütçesi'nin açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 22 Ekim tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum gerçekleştirecek. Sunumun ardından bir haftalık süreç başlayacak ve komisyon üyelerinin hazırlık çalışmaları için süre tanınacak. 30 Ekim tarihi itibariyle bütçe görüşmelerinin başlaması ve tüm görüşmelerin 1 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER