TBMM ne zaman açılacak? Çalışma takvimi belli oldu mu, gündemde hangi konular yer alacak ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıkmasına sayılı günler kaldı. Milyonlarca asgari ücretle çalışan ve emeklinin gçzü meclisin açışlma tarihinde.

TBMM ne zaman açılacak? Çalışma takvimi belli oldu mu, gündemde hangi konular yer alacak ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açılış hazırlıkları başladı. TBMM'nin açılmasına sayılı günler kala vatandaşlar tarafından gündemdeki konular araştırılmaya başlandı.

Milyonlarca kişinin gözü meclisin açılmasını beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ekim ayında meclisin açılması ile birlikte teklifin sunulması bekleniyor.

ictuzuk-foto-oylama.jpg

Emekli maaşlarına yapılacak düzenleme ve bakanlıkların taleplerini içeren torba teklif için mesai yapılacak. Yeni anayasa çalışmalarının da hız kazanması bekleniyor.

MECLİSİN NE ZAMAN AÇILACAĞI BELLİ OLDU

Milyonlarca vatandaşın beklediği Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışı , 1 Ekim'de yapılacak.

MECLİS GÜNDEMİNE TORBA TEKLİFİ GELECEK

Birçok bakanlık talep ettiği düzenlemeler için çalışmalarını tamamladı. Bakanlıkların taleplerini içeren torba teklif de 1 Ekim'de Meclis'in açılması ile gündeme gelecek.

thumbs-b-c-22054a0ab2bc47157c5ed2375a003633.jpg

Günlük kiralamalara yeni düzenleme getirilecek. Üç aşamalı denetim sistemi ve ek güvenlik tedbirleri hayata geçirilecek.

YENİ ANAYASA DA MECLİS GÜNDEMİNDE

Anayasa içinde harekete geçiriliyor. Meclis'te AK Parti bünyesinde oluşturulacak anayasa hazırlık komisyonu, yeni yasama yılında çalışmalarına başlayacak.

Yeni anayasa çalışmalarında uygulanacak yöntem, izlenecek yol ve takvime ilişkin alternatifler ele alınacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER