TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan TUSAŞ açıklaması: “Bu saldırı tesadüf değil”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TUSAS Kahramankazan’da basın toplantısı düzenledi. Dünkü terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, bu saldırının tesadüf olmadığını belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan TUSAŞ açıklaması: “Bu saldırı tesadüf değil”

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde dün terör örgütü üyelerinin düzenlediği saldırıya ilişkin TUSAŞ’ta basın açıklaması yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamasında savunma sanayisinin daha da güçleneceğini vurguladı.

"ÇOK DAHA GÜÇLÜ İLERLEMEYE DEVAM EDECEK"

Kurtulmuş, yaptığı açıklamasında terörü gerçekleştirenin 2 terörist olmadığını bu durumun arkasındaki aklı bildiklerini ifade etti. Dün TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen saldırının milli savunmada çalışan kişilerin azmini daha da güçlendirdiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Türkiye'nin tam bağımsızlık doğrultusunda atılan en önemli adım. Türkiye tam bağımsızlık hedefinden dönmeyecek, istikrarını korumaya devam edecektir. Hep daha ileri doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Bizim için asıl olan milli birliğimizdir. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu savunma sanayimizde gerilemeye neden olamaz. Savunma sanayimiz daha ileri adımlar atacak. Rahatsızlıklarının bu alandaki adımlar olduğunu biliyoruz. Türk savunma sanayinde mühendislerimizin yaş ortalaması 33, ABD'de 50 küsur. Bunun bir manası var, önümüzdeki süreçte çok daha güçlü ilerlemeye devam edecektir. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletimiz devletimiz var olsun”

Kurtulmuş, açıklamasının devamında saldırının tesadüf olmadığının altını çizerek, hem zamanlaması hem de seçilen mekan konusunda iyi çalışılmış bir terör saldırısı olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER