TBMM Başkanı Kurtulmuş yeni anayasa çalışmalarını TBMM çatısı altında sürdüreceklerini açıkladı

TOBB 80’nci Genel Kurulu kapsamında ATO Congresium’da düzenlenen resepsiyona katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalara yer verdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş yeni anayasa çalışmalarını TBMM çatısı altında sürdüreceklerini açıkladı

ANKARA (İHA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ‘TOBB 80’nci Genel Kurulu' kapsamında ATO Congresium’da resepsiyon düzenlendi. Genel Kurul resepsiyonuna, 81 il ve 160 ilçeden Odalar ve Borsalar ile Türkiye’nin tüm büyük sektörlerini kapsayan 67 sektör meclisinden iş insanları ve sektör temsilcisi yer aldı.

Programa TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, STK başkanları, üst düzey yargı mensupları, milletvekilleri ve bürokratlar katıldı. Programda açılış konuşması gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TOBB’un yeni yönetim kuruluna seçilenlere başarı diledi.

SÜRECİN TBMM ÇATISI ALTINDA YÜRÜTÜLECEĞİNİ DUYURDU

Son dönemde yapılan yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Nasıl bir yöntemle bir araya geleceğimizi bütün bu tartışmaların sonucu hep beraber belirleyeceğiz. Süreci siyasi partilerimizle birlikte TBMM çatısı altında sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş yeni anayasa çalışmalarını TBMM çatısı altında sürdüreceklerini açıkladı

Siyasi partilerin anayasasının olmayacağına, siyasi partilerin anayasa tekliflerinin olacağına vurgu yapan Kurtulmuş, bu çerçevede Meclis’te grubu bulunan ve grubu olmayan partilerin hepsinin görüşlerini alacaklarını dile getirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden yeni anayasa çalışmalarına çok ciddi bir şekilde katkı sunulmasını beklediklerini de belirten Kurtulmuş, “Her türlü platformda da yeni anayasa tekliflerinizin tartışmaya açılmasını sağlayacağınızı ümit ediyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş yeni anayasa çalışmalarını TBMM çatısı altında sürdüreceklerini açıkladı - Resim : 2

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yeni anayasanın şartların olgunlaşması halinde yapılabileceğini belirterek birinci şartın mevcut anayasaya tam uymak olduğunu dile getirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER