Tam 12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yılın ardından ilk kez Mısır'a resmi ziyarette bulunacak. Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya gelecek.

Tam 12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'a gidiyor

Türkiye ile Mısır arasındaki krizin son bulmasına yönelik ilk adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık aranın ardından ilk kez Mısır'a resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyarette, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya gelecek ve İsrail Filistin çatışmaları ile kalıcı çözüm ele alınacak. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi de görüşmelerin ana gündem maddesi olacak.

Tam 12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'a gidiyor

İki ülkenin üst düzel ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılması ve ticaret, savunma, enerji ve turizm gibi farklı alanlardaki ortaklıklar değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyaretindeki gündem maddelerinden bir diğeri ise İsrail Filistin arasındaki kalıcı ateşkesin sağlanması olacak. Bu konuda Türkiye'nin attığı adımlar ve Mısır ile yapılabilecek çalışmalar da Erdoğan ve Sisi tarafından ele alınacak.

TAM 12 YIL SONRA BİR İLK!

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'a ziyareti iki ülke arasında büyük bir önem teşkil ediyor. 2013'te Erdoğan ve Sisi arasında yaşanan soğukluk nedeniyle iki ülkenin ilişkileri sekteye uğramıştı.

Tam 12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'a gidiyor - Resim : 2

Dönemin Mısır Savunma Bakanı Sisi'nin Temmuz 2013'te Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı askeri darbe düzenlemesi ardından Türkiye'nin Sisi'ye karşı sert bir tutumu olmuştu.

Erdoğan ile Sisi arasındaki buzlar, tam 12 yıl sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'a yapacağı ziyaret ardından erimeye başlayacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER