Siyasilerden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine tepki yağdı. Siyasiler, Katz'a yönelik tepkilerini dile getirirken önemli ifadelere yer verildi.

Siyasilerden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de AK Parti İl Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada, Orta Doğu'daki İsrail - Filistin olaylarına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede İsrail terörüne karşı Türkiye'nin gücünün ne denli önemli olduğuna vurgu yaparken "Biz çok güçlü olmalıyız ki, bu İsrail Filistin'e bunu yapamasın." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'ya, Karabağ'a nasıl girdiysek benzerini onlara da aynen yaparız" şeklinde konuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası bir mesaj geldi. İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit ettiği değerlendirilen bir mesaj paylaştı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ'DAN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Irak'ın ABD tarafından devrilen ve idam edilen lideri Saddam Hüseyin ile örneklendiren Katz, "Erdoğan İsrail'e saldırmayı planlıyormuş. Saddam da böyle diyordu. Birisi ona Saddam'ın sonunu hatırlatsın." şeklinde ifadeler kullandı. Paylaşım sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan tepki mesajları geldi.

Siyasilerden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateşkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani değerlerin içini boşaltan Netanyahu yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir. Köklü geleneği olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaşanandan farklı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Siyasilerden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki - Resim : 2

Dışişleri Bakanı Fidan: "Cumhurbaşkanımız vicdanının sesi olmuştur"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih bütün soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Siyasilerden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki - Resim : 3

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hastaneleri, sivil kampları, camileri, evleri ve okulları bombalayıp binlerce Filistinli kardeşimizi şehit eden soykırımcı İsrail devletinin, hadsiz dışişleri bakanını şiddetle kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Filistinli kardeşlerimizin kolu kanadı, haykıran sesi olmuştur. Tüm dünyanın gözleri önünde, annesine, babasına korkuyla sarılan o masum çocuklara bomba yağdıranlar, tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Siyasilerden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki - Resim : 4

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: "Türkiye her zaman karşınızda olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uluslararası hukuk tarafından vahşetleri tescillenen, ellerini bebek, çocuk, kadın ayırt etmeksizin kana bulamış işgalci İsrail’in Dışişleri Bakanı Katz’ı kınıyor ve uyarıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, mazlum coğrafyaların ümidi, dünyadaki sessiz bırakılmışların sesidir. Bizi ve cumhurbaşkanımızı, zulmünüzü alkışlayan, döktüğünüz kana sessiz kalan devletlerden sanmayın. Haddinizi bilin. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız ve Türkiye her zaman karşınızda olacak" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER