Siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri gerçekleştirildi

Kurban Bayramı nedeniyle siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri yapıldı. Ziyaretlerde Türkiye ekonomisi üzerine de konuşuldu.

Siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri gerçekleştirildi

Kurban Bayramı nedeniyle ülkede bayram ziyaretleri gerçekleşiyor. Siyasi partilerde de bayram ziyaretleri yapıldı. Bayram ziyaretinde çeşitli konular hakkında konuşmalar gerçekleştirildi.

Kurban Bayramı dolasıyla partiler arası bayramlaşma programı yapıldı. Siyasi parti temsilcileri, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti'ye ayrı ayrı ziyarette bulundu. Ziyaretçiler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı. AK Parti'nin ilk ziyaretçileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve heyeti oldu.

"TÜRKİYE'NİN EKONOMİK SORUNLARINI ÇÖZMESİ GEREKİYOR"

Hem Türkiye'de hem dünyada bayramların bayram tadında yaşanması dileğini söyleyen Yavuzyılmaz, “Çeşitli nedenlerle öncelikle ekonomik sorunlar nedeniyle maalesef vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu bu 'hani eski bayramlar vardı ya' diye başlayan cümleleri kurmak durumunda kalıyorlar. Özellikle dedeler, babaanneler, nineler ellerini öpmeye gelen küçük çocuklara bir harçlık verebilmek istiyorlar. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik kriz nedeniyle şu anda evet belki küçük bir azınlık tatil beldelerine ulaşabiliyor. Belki AVM'leri doldurabiliyor. Ama büyük çoğunluk maalesef asgari ücretlinin bu düşük seviyesi, en düşük emekli aylığının geçinebilme sınırının çok altında olması nedeniyle çok büyük bir sıkıntının içindeler. Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözmesi gerekiyor" dedi.

Siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri gerçekleştirildi

Yavuzyılmaz, “Özellikle siyasi parti liderlerinin birbirine olan yaklaşımları, üslupları toplum katmanlarına da yayılıp o daha barış içinde, daha mutluluk içinde, kardeşlik duygularını yükselterek daha güzel bir toplumsal birlikteliği ortaya çıkaracaktır. Siyasi rakibiz. Biz son yerel seçimlerin birinci partisiyiz o nedenle de daha büyük bir heyecanla siyasetin içinde yer alıyoruz. Genel Başkanımızın başlattığı adımları da siyasi partilerin birbiriyle daha fazla diyalog içinde olması Gerektiğinden hareketle bu adımlar konusunda da yoğun bir çalışma içindeyiz” diye konuştu.

Belgin Uygur ise “Biz AK Parti iktidarı olarak Cumhur İttifakı olarak bizim kadro nasıl 2002 Türkiye'sini biz nasıl bir tabloyla devralıp nereden nereye getirdiysek Sayın Cumhurbaşkanımız defalarca ifade ediyor. Her söyleminde, her mecrada 'biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.' Bu noktada vatandaşımızın şartlarının gelişmesi noktasında devlet bütün imkanını kullandı. Bundan sonra da kullanmaya devam edecek. Vatandaşımızın bu refah seviyesinin düşmemesi noktasında bu süreçte de inşallah ekonomik anlamda olumlu veriler gelmeye başladı. Uyguladığımız ekonomik politikanın vatandaşımıza yansıyan olumlu etkilerini görmeye başladık" değerlendirmesinde bulundu.

MHP'DEN AK PARTİ'YE ZİYARET

AK Parti'nin ikinci konukları MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki heyet oldu. Heyetlerin karşılıklı bayram tebriklerinde bulunmasının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur, dün Babalar Günü olduğunu hatırlatarak tüm babaların gününü kutladı.
Uygur, ilkeler etrafında toplanan ve birlikteliği olan Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi Türk Yüzyılı'na ülkeyi ulaştırmak için yol yürümeye devam edeceklerini söyledi.

Bayramlarda partilerin bir araya gelerek bayramlaşması ise vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER