Seçmen listeleri askıya çıktı!

31 Mart yerel seçimlerine 3 ay kalırken seçim çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda muhtarlık bölgesi askı listeleri muhtarlıklara gönderildi.

Seçmen listeleri askıya çıktı!

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 3 ay gibi kısa bir süre kaldı. Yerel seçim çalışmaları ülke genelinde tüm hızıyla devam ederken, milyonlarca seçmen listesi muhtarlıklara gönderildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 31 Mart’ta gerçekleşecek mahalli idari seçimlerine ilişkin seçmen listelerini 4 Ocak 2024 Perşemde, saat 08.00 itibariyle muhtarlıklara gönderdi. Böylelikle seçmenlerin bilgi sorgulama ve itiraz dönemleri de başlamış oldu.

Vatandaşlar, 17 Ocak 2024 Çarşamba gününe kadar bilgilerini sorgulayabilecek ve itiraz edebilecek.

SON TARİH 17 OCAK!

Yerel seçim çalışmalarına start verilirken, vatandaşların seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. 17 Ocak tarihine kadar son itirazların yapılacağı listelere vatandaşlar mahallelerinde bulunan muhtarlıklardan ulaşacak.

Öte yandan, öğrenci olup da öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyen seçmenler, bölgelerinde bulunan ilgili muhtarlıklarda kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik var ise bilgilerini yine 17 Ocak tarihine kadar güncelleyebilecek.

17 Ocak 2024 Çarşamba günü itibariyle ise muhtarlıklarda bulunan seçmen askı listeleri, askıdan indirilecek. Böylelikle seçmenlerin bilgi alma ve itiraz süreci de sonlanmış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER