Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sonlandı

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının sona ermesinin ardından beklenen açıklama yapıldı.

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sonlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Savunma Sanayii İcra Komitesi toplandı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandığı belirtildi. Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nda Türk savunma sanayiinin eriştiği seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğu belirtilen açıklamada, yerli ve milli savunma sanayiinin desteklenmesine yönelik kararlılık vurgulandı.

SAVUNMA SANAYİ İCRA KOMİTESİ TOPLANTISI SONA ERDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaçlarına yönelik mevcut ve yürütülecek projelere ilişkin de değerlendirmelerin yapıldığı toplantı kapsamında; katmanlı hava savunma sistemleri ile tüm algılayıcı ve silahların bir ağ yapısı altında birbirleriyle entegre çalışması, ortak hava resminin oluşturulması, gerçek zamanlı olarak harekât merkezlerine ulaştırılması ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin eden yerli ve millî olarak geliştirmekte olunan ’Çelik Kubbe’ projesi görüşüldü.

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı sonlandı

Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı’nda katmanlı hava savunma sistemleri ile tüm algılayıcı ve silahların entegre çalışmasını temin eden yerli ve milli "Çelik Kubbe Projesi" ele alındı. Ayrıca Milli Muharip Uçak KAAN, Bayraktar TB3, AKINCI ve AKSUNGUR tedarik projeleri ile sürü yetenekli, kamikaze ve mini İHA projeleri de değerlendirildi. Toplantıda, yerli ve milli teknolojiler kullanılarak faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

SONRAKİ HABER