Sandık Görevlisi Sorgulama nasıl yapılır, 2024 sandık görevli ücreti ne kadar?

31 Mert yerel seçimleri için geri sayım başlamışken sandık başında olacak olan görevliler ise merak ettikleri sorulara yanıt aramaya başladı. Seçim günü sandık başında görev alacak sandık kurulu üyelerine ilişkin merak edilenler arttı.

Sandık Görevlisi Sorgulama nasıl yapılır, 2024 sandık görevli ücreti ne kadar?

Türkiye'de seçmenler 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başında olacak. Oy kullanmak görevini yerini yerine getirecek olan vatandaşlar gündemi yakından takip ederken bu kez sandık görevlileri ile ilgili merak edilenler gündeme geldi. Seçim günü sandık başında görev alacak sandık kurulu üyelerine ilişkin merak edilenlere yanıt aranmaya başladı.

Siyasi partiler ve devlet memurları arasından belirlenen sandık görevlileri 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bildirilen görevleri yürütmek için sandık başlarında olacak. Sandık görevlilerine ilişkin ‘’Sandık Görevlisi Sorgulama nasıl yapılır, 2024 sandık görevli ücreti ne kadar?'' sorularına yanıt aranırken detayları Haberankara.com okurları derledik.

SANDIK GÖREVLERİ BELLİ OLDU MU, SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

Seçim görevleri, seçim takvimine göre şubat ayı sonunda belirlendi. Ataması yapılan memurlara da görev kağıtları verilmeye başladı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerin için sandıklarda görev alacak memurları seçim işlemleri, YSK takvimine göre 23 - 24 - 25 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. Seçimde sandık başında görev alacak memurlara ise görev kağıtları bağlı olduğu kurumca iletilmeye başladı.

Sandık Görevlisi Sorgulama nasıl yapılır, 2024 sandık görevli ücreti ne kadar?

Görev kağıtlarında, memurun hangi okulda görevli olduğu yer alırken sandık görevlisi sorgulama işlemi de e-devlet üzerinden yapılıyor. E-devlet kapısı üzerinden TC kimlik numaraları ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra ‘Yurt içi seçim görevlendirme bilgisi sorgulama’ hizmeti sayfasından bilgi alınabiliyor.

Sandık görevlisi ücretleri ise henüz açıklanmadı. Ancak yapılan hesaplamalara göre tahminen;

Sandık Başkanı: 2947 TL,

Memur üye: 2088 TL,

Bina sorumlusu: 2936 TL alacaklar. Ücretlerin ilerleyen günlerde kamuoyunun bilgisine sunulacağı öngörülüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER