Sanayi ve Teknoloji Bakanı, ABD'li şirketleri yüksek teknoloji yatırımı için Türkiye'ye davet etti!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bir açıklama yaparak ABD temaslarına dair bilgi verdi. ABD’li şirketlerle görüşen Bakan Kacır onları Türkiye’ye yüksek teknoloji yatırımı yapmaya davet etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, ABD'li şirketleri yüksek teknoloji yatırımı için Türkiye'ye davet etti!

Birleşmiş Milletler’in 79. Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kabinede bulunan çok sayıda bakan da eşlik ediyor. Bu bakanlar arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da yer alıyor. ABD ziyareti sırasında kendi bakanlığına ilişkin temaslarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır çok önemli görüşmeler de gerçekleştiriyor.

CİTİBANK EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ABD’de yüksek teknoloji şirketlerinin yöneticileri ve yatırımcılarla bir toplantıda bir araya geldi. Dünyaca ünlü banka Citibank’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından organize edildi. Bu toplantıda önemli görüşmeler yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bu görüşmelere dair genel bir değerlendirme yaptı.

ABD'Lİ YATIRIMCILARA DAVET!

ABD’de çok önemli temaslar kurduklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yatırımcılarla ve yüksek teknoloji üretimi yapan şirketlerin yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde kendilerini Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ettik. Bu çerçevede geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı’mızın detaylarını kendilerine anlattık. Bu program Türkiye’nin bugüne kadar açıklamış olduğu en yüksek bütçeli teşvik paketidir. Türkiye’nin stratejik sektörlerdeki potansiyelini de yatırımcılara anlattık.” dedi.

ABD’li şirketlere yaptığı daveti açıklayan Bakan Mehmet Fatih Kacır, “ABD’li şirketleri Türkiye’nin gelişmiş AR-GE ve inovasyon ekosistemine katılmaya davet ettik. HIT-30 Programı kapsamında belirlemiş olduğumuz yüksek teknoloji alanında yatırım yapmaları durumunda sağladığımız imkanlarımızı ve potansiyelimizi açıkladık. İnanıyorum ki çok önemli geri dönüşler sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER