Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının mali taleplerini Cumhurbaşkanlığı’na sundu

Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının mali taleplerini Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu’na sundu. Sağlık alanında hizmet veren tüm çalışanların haklarında iyileştirme yapılmasına ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının mali taleplerini Cumhurbaşkanlığı’na sundu

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, kurul üyelerine sağlık çalışanlarının mali taleplerini aktardı. Özellikle sağlık personellerinin akşam saat 20.00’den sabah saat 06.00’ya kadar çalıştıkları süre için ücretlerinin yüzde 50 zamlı olarak ödenmesi gerektiğini ifade etti.

Nöbet ücretlerinin hesaplanması sırasında kullanılan ücretlerin artırılması gerektiğini ifade eden Doğan, ödeme tablolarına ilişkin de bilgi vermeyi ihmal etmedi.

SUNUM YAPILDI

Sağlık-Sen tarafından Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu ve kurul üyelerine, hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının mali haklarında iyileştirme yapacak taleplerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Sağlık-Sen sağlık çalışanlarının mali taleplerini Cumhurbaşkanlığı’na sundu

TÜM SAÜLIK PERSONELLERİNİN TALEBİ AKTARILDI

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken ve Sağlık-Sen Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek Yıldırım’dan oluşan heyet, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Başkanvekili Serkan Topaloğlu ve kurul üyelerine sağlık çalışanlarının taleplerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan kurul üyelerine yaptığı konuşmada, sunumun hekiminden hemşiresine, paramediğinden teknikerine, teknisyeninden memuruna ve hizmetlisine kadar tüm sağlık profesyonellerinin taleplerini içerdiğini dile getirdi.

YER DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ GÜNDEME GELDİ

Sağlık Bakanlığı’nda 3+1 sözleşmeli olarak görev yapan sağlık çalışanlarına ve üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına karşılıklı yer değişikliği hakkının verilmesiyle büyük bir memnuniyet oluşacağını kaydeden Doğan, konuyla ilgili Sağlık-Sen’in önerilerini sıraladı. Sağlık-Sen tarafından oluşturulan Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu ve Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu hakkında da kurul üyelerine bilgi veren Doğan, platform verilerini kurul üyeleri ile paylaştı.

Düzenlene sunum sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Serkan Topaloğlu, Sağlık-Sen çalışanlarının değerli olduğunu ifade ederek, sunumdaki konuların kendilerinin de gündeminde olduğunun altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER