Sağlık çalışanlarını ve yaralıları rehin alan İsrail'e Sağlık Bakanlığı'ndan tepki!

Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaparak İsrail’de sağlık çalışanları ile yaralıların İsrail askerleri tarafından rehin alınmasına tepki gösterdi.

Sağlık çalışanlarını ve yaralıları rehin alan İsrail'e Sağlık Bakanlığı'ndan tepki!

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken İsrail askerlerinin bazı uygulamaları tepki çekmeye devam ediyor. İsrail askerleri Gazze Şeridi’nde bulunan Kemal Advan Hastanesinde görevli olan sağlık çalışanları ile yaralıları rehin aldı. Bu duruma Sağlık Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Netahyahu’nun “soykırımcı” olarak tanımlandığı açıklamada sağlık çalışanları ile hastaların dokunulmaz olduğu hatırlatıldı. Uluslararası toplumu göreve davet eden Sağlık Bakanlığı, İsrail’in sağlık çalışanlarını serbest bırakması için derhal harekete geçilmesini istedi. Ayrıca Netanyahu’nun bir gün hesap vereceği de kaydedildi.

İSRAİL’E TEPKİ GÖSTERİLDİ!

Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi’nde Kemal Advan Hastanesinde görevli sağlık çalışanlarının ve yaralıların İsrail askerleri tarafından rehin alınmasını şiddetle kınıyoruz. Soykırımcı Netanyahu yönetimine, sağlık kurumlarının, sağlık personelinin ve hastaların her hal ve şartta dokunulmaz olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası topluma, Gazzeli meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılması için harekete geçmeleri çağrımızı yineliyoruz. Netanyahu yönetimi, insanlığa karşı işlediği savaş suçları ve Filistinlilere yönelik soykırım faaliyetleri nedeniyle nefretle anılacak ve bir gün hesap verecektir" ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı’nın İsrail’e gösterdiği tepkinin uluslararası kamuoyuna nasıl yansıyacağı merak ediliyor. İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarda herhangi bir insani hassasiyet göstermediği biliniyor. Daha önce defalarca hastane bombalayan İsrail ordusu çocuk, kadın, yaşlı demeden Gazze’ye ölüm yağdırıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER