Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği ile nasıl mücadele edildiğine dair rehber yayınladı

Tehlikesi giderek artan Maymun Çiçeği ile ilgili durumun ciddileştiğini gösteren gelişmeler yaşanıyor. Henüz resmi bir vakanın bildirilmediği Türkiye, yaşanabilecek olumsuz senaryolara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı Maymun Çiçeği ile nasıl mücadele edildiğine dair rehber yayınladı

Koronavirüs salgınının üzerinden çok bir zaman geçmeden dünya yeni bir salgının güdümüne girdi. Hakkında ciddi olduğu ve ölümcül olduğuna dair yorumların geldiği hastalığa dair Sağlık Bakanlığı bir bilgilendirme rehberi yayınladı.

Genel bilinen hususlara ek olarak Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği virüsü hakkında daha bilgi sahibi olunması kılavuz paylaşımında bulundu. Bakanlığın yayınladığı rehbere göre hastalığın 2-4 hafta arasında sürdüğü ve ağır haftalara yol açabildiği öğrenildi.

TEDAVİSİNİN NASIL YAPILDIĞI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Cinsel temas dahil hasta kişiye yakın olunması ile bulaşan bu hastalığın güncel tedavilerinin ne olduğuna dair önemli bilgiler verildi. Sağlık Bakanlığı yayınladığı rehberde şu ifadeler yer aldı;

"M-Çiçeği, çiçek hastalığından daha az bulaşıcıdır ve daha hafif seyirli bir tabloya neden olur. Çiçek hastalığına karşı kullanılan aşılar, M-Çiçeğine karşı da belirli oranda bir koruma sağlamaktadır. Çiçek hastalığının tedavisi için geliştirilen antiviral ajanlar, M-Çiçeği tedavisi için de kullanılmaktadır"

Hastalık ile ilgili aşı gerekliliği sözleri günden güne artıyor. Sağlık Bakanlığının bu konuda bir atıp atmayacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER