Sağlık Bakanı Memişoğlu yenidoğan çetesinin nasıl çökertildiğini anlattı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen şebekenin nasıl çökertildiği hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu yenidoğan çetesinin nasıl çökertildiğini anlattı

Son günlerde en çok konuşulan konu olan Yenidoğan çetesi hakkında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu açıklama yaptı. İnsanlık dışı canice bir çeteden bahsettiklerini söyleyen Bakan Kemal Memişoğlu sürecin en başından itibaren kendilerinin olduğuna dikkat çekti. Yapılan çalışmaları adım adım anlatan Bakan Kemal Memişoğlu bu konuda çok hassas bir süreç yönettiklerini ifade etti.

İHBAR İLE BAŞLADI

Çok gizli operasyonlar gerçekleştirildiğini söyleyen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Bebeklerin canlarını hiçe sayan, canice ve kötü bir çeteden bahsediyoruz. Bu çeteye maalesef ben sağlıkçı demiyorum. Onlar insanlıktan ders almamış kişilerdir. Bu yenidoğan ile ilgili bize 2023 yılının Mart sonu itibariyle ihbar geldi. Önce CİMER’e, Cimer’den bakanlığa, Bakanlıktan bize İl Sağlık Müdürlüğü’ne bu ihbar ulaşıyor. Bizim elemanlarımız ilgili hastanelere giderek denetleme yapıyorlar. Denetleniyor ama delil olabilecek bir şey de bulunamıyor. Ancak orada bir sıkıntı olduğunu görüyorlar. Sonrasında İstanbul Emniyeti Mali Büro ekiplerinden bir amir arkadaşımızı çağırdık. Bizzat ben kendim çağırdım. Şüphe ettiğimizi söyledik ve çok gizli bir teknik takip ile sonuca ulaşabileceğimizi söyledik. Bu da 5 Mayıs 2023’te oldu.” dedi.

BEBEKLERİN NAKLİNİ BU HASTANELERE YAPMADIK

SGK dolandırıcılığı olarak sürecin devam ettiğini, belirten Bakan Kemal Memişoğlu, “Gizli olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden İstanbul Mali Şube’ye yazı yazdık. Bu yazıyı sadece 4 kişi biliyor. Bizim içimizde de kimin ne olduğunu bilmediğimiz için çok gizli bir operasyon yaptık. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile uyum içinde çalıştık. Biz bu hastaneleri denetlemeye ve bebeklerin naklini bu hastanelere yapmamaya başladık. Çünkü o sırada bebeklere kötü müdahale yapıldığını düşünüyoruz ama bu kadar cani olacaklarını hesap etmiyoruz. Delil elde etmemiz gerekiyordu.” ifadelerini kullandı.

ÇETEYİ ÇÖKERTTİK

Açıklamalarını sürdüren Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu şöyle devam etti:

“26 Nisan 2024’te emniyet tarafından bu çeteye operasyon yapıldı. Savcılığın gizlilik kararı vardı ve bize de bir bilgi verilmedi. Bu süreçte teknik destek gerektiğinde biz yardımcı olduk. Bunu da resmi olarak vermedik. 2024 yılında bu hastanelere 112 sevki yapmadık. Bir tane CİMER başvurusuyla bir çeteyi çökerttik. Biz Sağlık Bakanlığı olarak insanlarımızın hayatı için her türlü denetimi yapıyoruz. Her gelen şikayeti değerlendiriyoruz. Özel hastaneler bu anlamda her zaman denetim altındadır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan İstanbul'da bu skandallara karışan hastaneler kapatılmaya başlandı.

SONRAKİ HABER