Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan özel hastaneler için yeni açıklama

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu özel hastaneler ile ilgili olarak denetimler sürerken aynı zamanda yapısal reformların yapılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan özel hastaneler için yeni açıklama

Türkiye’de tartışma konusu olan özel hastaneler il ilgili olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu yeni bir açıklama yaptı. Özel hastanelerin Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde olduğunu söyleyen Bakan Kemal Memişoğlu bu konuda herhangi bir ihmale yer verilmeyeceğini söyledi.

Özel hastanelerde denetimler sürerken aynı zamanda özel sağlık kurumlarına yönelik yapısal reformların da gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Kemal Memişoğlu bu konuda hassasiyet gösterileceğini kaydetti. Sağlık sisteminin kötü niyetlilerce lekelenmeye çalışılmasına izin verilmeyeceğini belirten Bakan kemal Memişoğlu bu konuda hızlıca adımlar atılacağını kaydetti.

ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINA YAPISAL REFORMLAR

Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık sistemini suistimal ederek vatandaşları ve çocuklarını tehdit edenlere göz açtırmamak için süregelen denetimlerin her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz yapılmaya devam edileceğini bildirdi.

"Mevcut sağlık hizmetlerimizi hiçbir aksama ve suistimale izin vermeden sürdürürken, Bakanlığımızın denetim ekipleri sadece yenidoğan branşı için değil hastanelerdeki tüm branşların denetlenebilmesi amacıyla tam kapasiteyle sahada olacaktır" diyen Memişoğlu, "Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan konusunda uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacaktır. Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken Özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. Afetlerde, salgın hastalıklarda büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özel hastaneler ile alakalı olarak atılacak olan adımlar merakla bekleniyor. Yenidoğan Çetesi’nin skandalı ile karşılaşılırken bu skandalın bir başka modelinin tekrarlanmaması için Sağlık Bakanlığı çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Sağlık sisteminin daha da iyileştirilmesi beklenirken bunun vatandaşlara yansımasının olumlu olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER