Resmi Gazete kararı: Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere, 10 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan nereye gidecek?

Resmi Gazete kararı: Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yurt dışına yapılacak ziyaret programı duyurulmuştu. 10 ve 11 Ekim tarihlerinde Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerini gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yurt dışına çıkarken yerine Cumhurbaşakanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın vekalet edeceği açıklandı. İlgili karar Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN YERİNE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ VEKALET EDECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10-11 Ekim tarihleri arasında Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği Arnavutluk Cumhuriyeti ve Sırbistan Cumhuriyeti ziyaretleri nedeniyle Erdoğan’ın dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına Anayasa’nın 106’ıncı maddesi gereğince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Resmi Gazete kararı: Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 - 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği ziyaretler sona erene kadar Cumhurbaşkanlığı makamının yetkilerini vekaleten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz üstlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 101 Ekim tarihinde programını tamamlayarak yurda dönmesi bekleniyor. Program kapsamında ziyaret edilen ülkelerle ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve devam eden İsrail - Filistin savaşı hakkında destek istenmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER