Özgür Özel'den Savunma Sanayii Destekleme Fonu tepkisi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Savunma Sanayii Destekleme Fonu için kredi kartlarından yapılacak olan kesintiyi eleştirdi.

Özgür Özel'den Savunma Sanayii Destekleme Fonu tepkisi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel son günlerin en çok tartışılan konusu olan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kredi kartlarından yapılacak kesintiye tepki gösterdi. Vatandaşlardan 70 milyar lira vergi toplamak için hükümetin her yolu denediğini belirten Özgür Özel bu konuda insanların savaş çıkacak söylemleri ile korkutulduğunu belirtti.

Kanun teklifinin ayrıntılarını vatandaşlar ile paylaşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu ülkenin güçlü bir ordusunun olduğunu ve ihtiyaç duyması halinde 85 milyonun tüm imkanlarını ordu için seferber edeceğini belirtti. Vatandaşların gerçek gündemlerinin geçim sıkıntısı olduğunu belirten Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaş söylemleri ile insanları korkuttuğunu ama savaşın çıkmayacağını ifade etti.

“Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ilave vergi verecekmişiz”

Özel, "Bakın şimdi Tayyip Erdoğan'ın bunu niye yaptığının kanıtı çıktı ortaya" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçen hafta eğer gel kapalı oturum demesek, o televizyonlarda savaş filmleri dönmeye devam etse. Kapalı oturumda hiçbir bilgi veremediler. Korkmayın, savaş yok. O gündemden çıkın, işsizlik, yoksulluk, güvencesizlik bu memleketin gerçek gündemine dönün demesek, işleri daha kolaydı. Şimdi dün bir kanun teklifi vermişler. Savunma Sanayii Destekleme Fonu, bu fona hepimizden para keseceklermiş. Bu kanun teklifini veren AKP Grubu'nun Başkanı Abdullah Güler diyor ki, ‘Bu kanun İsrail'in Türkiye'ye saldırma tehdidine karşı milli güvenliğimizi güçlendirmek için verildi.' Ne yapacakmışız? Her gün vergi veriyoruz ya, verdiğimiz vergi beyannamelerinin türüne göre, hepimiz 308 lira ile 604 lira arasında Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ilave vergi verecekmişiz.

Peki bu savunma sanayinde para yok mu? Varmış da bitmiş. Bizden 70 milyar istiyor, daha yeni 3 milyar lira para varmış burada. O parayı, 3 milyar lira parayı 2017'nin Şubat ayında Varlık Fonu'na bedelsiz devretmişler. Savunma sanayindeki 'paraya ihtiyaç yok' demişler, kendi yönettiği fona yollamış. Şimdi bizden oraya yeni vergilerle para istiyor. Buradan açıkça söylüyoruz. Bu ülkede emeklilerin geçim sorunu var. 12 bin 500 liraya geçinmeye çalışıyorlar. Bu para sefalet ücretidir. Asgari ücrete zam yapmadılar. 17 bin lira ile insanlar geçinemiyorlar. Bu ülkenin güçlü bir ordusu var. O ordu ihtiyaç duyulduğunda her birimiz o ordunun neferiyiz. Bu ülke zor günlerden birlikte çıktı.

Savaş çıkacak korkusu ile memleketin gerçek sorunlarının konuşulmamasını isteyen Tayyip Erdoğan, bu ülkedeki insanlara yalan atmaktadır. Kandırmaktadır. Yetkisi, makamı gereğince elde ettiği bilgileri kendisinde var olduğunu söylediği bilgileri çarpıtarak, abartarak, olmayanı söyleyerek yoksulluğun üzerini örtmeye çalışıyor. Bunun için mücadele edeceğiz. Bunun için hep birlikte olacağız ve eninde sonunda biz yoksulluğu da işsizliği de kayırmacılığı da bu zengin sevip yoksulu ezen anlayışı da mahkum edeceğiz. Biz, size inanıyoruz. Yırca ruhuna, köylümüze, çiftçimize, işçimize inanıyoruz. Biz, Türk halkına, Türkiye'de yaşayan herkese inanıyoruz. Biz haklıyız. Biz başaracağız, biz kazanacağız."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yapmış olduğu açıklamalar bu konunun daha çok gündemde kalacağını gösteriyor. TBMM’de buna dair kanun teklifi görüşmelerinin oldukça sert geçmesi bekleniyor. Gelişmeler tüm vatandaşlar tarafından da ilgiyle takip edilecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER