Özgür Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye Yeni Anayasa cevabı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir açıklama yaparak yeni Anayasa çalışmaları konusunda hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslendi.

Özgür Özel'den Erdoğan ve Bahçeli'ye Yeni Anayasa cevabı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni Anayasa çalışmaları yapan Cumhur İttifakı’na seslenen Özgür Özel önce mevcut Anayasa’ya uyulmasını tavsiye etti. Enflasyon ve Sinan Ateş davası ile alakalı olarak açıklama yapan Özgür Özel çarenin CHP iktidarı olacağını belirtti.

SİNAN ATEŞ'İN GERÇEK KATİLLERİNİ GÖRMEZDEN GELDİLER

Sinan Ateş davası hakkında çıkan kararı yorumlayan Özgür Özel, “Sinan Ateş ile fikren taban tabana zıt noktalarda duruyorduk. Bizi kendisi geçmişte çok ağır bir şekilde eleştirdiği de olmuştu. Ancak Ankara’da bir gün gencecik bir akademisyeni vurup cenazesini de oraya bıraktılar. Sonra ne onun cenazesine gittiler ne de taziye verdiler. Bu cinayet üzerinde dünya görüşü ne olursa olsun içinde insanlık, adalet ve vicdan olan milyonlarla bir sevgi ittifakı kurduk. Dün karar açıklanmadan önce gazetecileri tehdit edip Sinan Ateş’in ablasına fiziki saldırıda bulundular. Tetikçiye, azmettirene, taşıyana, keşif yapana cezalar verildi. Bunlar uyuşturucu çetesiydiler ama gerçek katilleri görmezden geldiler.” dedi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ ÖNCE MEVCUT ANAYASA'YA UYSUNLAR

Yeni Anayasa çalışmaları hakkında konuşan Özgür Özel, “Bugün Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelip 42 dakika görüşme yapmışlar. Ne konuştular bilmiyorum. Konuşmak, görüşmek iyidir. Ancak sonra gelip “Anayasa yapalım” diyecekler. Onlara cevabımı şimdiden söylüyorum. Anayasa yapılacaksa her doğan için yapılır Erdoğan için yapılmaz. Anayasa yapacaklar ise önce mevcut Anayasa’ya uymaları gerekir. Bundan dolayı onlarla oturup Anayasa konuşmak çok da cazip bir durum değil.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın ekonomik sıkıntıları olduğunun altını çizen Özgür Özel, “Yıllık enflasyonu yüzde 49 olarak açıkladılar. Normalde fiyatların düşüyor gibi olması lazım. Ancak gerçek enflasyon yüzde 88. Algılara kimse kanmasın. Enflasyonu tek haneye indirmenin çaresi CHP’dir. İlk seçimde CHP iş başına geldiğinde maaşları ve yaşam koşullarını iyileştirmeye, bu ülkeyi zengin bir ülke yapmaya ant içtik. CHP 100 yıl önce nasıl fabrikalar kurup iş bulduysa yine yapacak.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER