Özgür Özel: Ötanazi kelimesi çıkarılınca sorun çözüldü sanmayın

CHP Lideri Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Özel’in gündeminde Hatay’ın anavatana katılması, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı, Eğitim Maratonu, sokak hayvanları yasası ve MHP’nin açıklamaları gibi konular vardı.

Özgür Özel: Ötanazi kelimesi çıkarılınca sorun çözüldü sanmayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Özel’in gündeminde sokak hayvanları yasası, 24 saatlik Eğitim Maratonu, MHP’nin açıklamaları, Hatay’ın anavatana katılması ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yılı gibi konular yer aldı. Özel’in açıklamalarından öne çıkan konu başlıkları ise şöyle:

"HATAY'IN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"

CHP Lideri Özel, konuşmasına Hatay’ın anavatana katılmasının 85. yıldönümüne yönelik açıklamalarla başladı. Özel şunları söyledi:

“Bugün, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün 'benim şahsi meselem' dediği Hatay'ın anavatana katılışının 85. yıl dönümü. 1918'den 1939'a kadar 21 yıllık bir mücadelenin sonunda Hatay, 23 Temmuz günü Antakya'daki Fransız bayrağını indirerek Türk bayrağını kaldırdı. Bunun için o gün Hatay Millet Meclisi'nde oy kullanan ve Hatay'ı sınırlarımıza katan o günkü tüm Hatay milletvekillerini rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'şahsi meselem' dediği Hatay, özellikle 6 Şubat depremi, o sırada yaşananlar, kurtarma çalışmalarındaki aksaklıklar, ardından verilen sözler, seçimdeki şantajlar, tehditler, oy sayımındaki hileler, yapılan itirazların reddedilmesiyle yaşanan mağduriyetler, sakın ama sakın Hatay'ı ümitsizliğe savurmasın. Nasıl bu partinin kurucusunun şahsi meselesi ise tüm CHP'lilerin de şahsi meselesidir. Sonuna kadar yanlarındayız, Hatay'ı saygıyla selamlıyoruz.”

24 SAATLİK EĞİTİM MARATONU

Özgür Özel, geçtiğimiz haftalarda 24 saat boyunca gerçekleştirdikleri Eğitim Maratonu üzerinden eğitim müfredatı ve sorunlarını ise şöyle değerlendirdi:

“Geçtiğimiz hafta gölge Milli Eğitim Bakanımız Sayın Suat Özçağdaş ve eğitimcilerin katkılarıyla Anıtpark'ta 24 saat süren bir eğitim maratonu gerçekleştirdik. Tam 92 konuşmacı katıldı. İlk konuşmayı benden istediler. 92 konuşmacı sabah 10'dan diğer sabah 10'a kadar, ara vermeden, 21 ana başlıkta, 100 alt başlıkta Türkiye'de eğitimi konuştular. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu konuştular. Öğretmenlere yapılan haksızlıkları, 'atanamayan' diyerek masumlaştırıp atanmayan 1 milyon öğretmeni konuştular. Atatürk'süz, bilim dışı, hurafelerle dolu müfredatı konuştular. Kendi başına hurafenin cisimleşmiş hali, bu Milli Eğitim Bakanı'nın yaptıkları. Enine boyuna konuştular. Sadece eleştirmediler. Kitabı yapılacak, belgeseli yapılacak. Ama şöyle bir baktığınızda, yüzde 20 eleştiri ise yüzde 80 öneri sundular. Biz gelince ne yapacağız? Genel Başkan Yardımcılarımız, gölge bakanlarımız anlattılar.”

“ÇAREYİ CİNAYETTE GÖRENLERİN KARŞISINDAYIZ”

Gündemin önemli konularından sokak hayvanları yasasında ‘ötanazi’ kelimesinin kaldırılması sonrası konuyla ilgili şunları söyledi:

“Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme uzun süredir gündemde. CHP olarak en net yaklaşan partiyiz. Sorun yoktur diyenlerden değiliz. Çareyi cinayette görenlerin karşısındayız. Türkiye’de sokak hayvanları var mı evet var. Bu sorun sınıfsal bir riske girmek gibi bir probleme evriliyor. İşinize kendi aracınızla gidebiliyorsanız belki de sizin için sokak hayvanı problemi yoktur. Ancak yoksul bir mahallede işinize yürüyerek gitmek zorundaysanız, sokak hayvanı problemi vardır.

Hayvan dostlarına, gençlerimize başta grubum olmak üzere buna aylardır itiraz eden herkese hiç değilse ötanazi kelimesini çıkardıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Ancak sorun çözülmemiştir. Fiilen katliamlar devam etmektedir.

Kanun bu konuda belediyelere görev vermektedir ama para vermemektedir. Zaten belediyelerin yurtdışından buldukları kredilere cumhurbaşkanı ve Mehmet Şimşek tarafından imzalanmamaktadır. Karşımızda yasa tasarısının ilk halini destekleyenlerin oranı yüzde yedi. Bu kanunu destekleyen kimse yok. Ötenazi kelimesi çıkarılınca sorun çözüldü sanmayın. Bütün belediyelerin lojistiği planlaması lazım.

MHP’NİN AÇIKLAMALARI

CHP Genel Başkanı Özel, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ekonomi ve partisini eleştirenlerle ilgili açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi:

“En kötü günlerdeyiz deyince MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli “tarihin en ağır ekonomik krizi demek deli saçmasıdır” demiş. Hiçbir şey demeyeceğim. Sadece şunu diyeceğim. MHP’ye oy verenler AKP’ye oy verenler Cumhur İttifakı’na oy verenler eğer tarihin en ağır şartlarını yaşamıyorsanız, bakkalda, markette, pazarda elinizdeki parayla alışveriş yaparken keyfiniz yerindeyse Devlet Bey’e hak verin oy verin. Ama filenin dibi delikse kasabın önünden geçerken zorlanıyorsanız. AKP’nin geldiği günden beri her ay 5 çeyrek kaybediyorsanız. Devlet Bey’in dediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yeri değil, bu milletin derdiyle dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir, buyurun sizi bekliyorsunuz.”

“VER O KÜFEYİ BİZ TAŞIYALIM”

CHP Lideri Özel, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret ve emekli maaşıyla ilgili muhalete yönelik açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“Biz en düşük emekli maaşı, bir asgari ücret olmasını söyledik Tayyip Bey buna dertlenmiş. Demiş ki, ‘bunların sırtında küfe yok’. Vallahi aslında ben de o nu istiyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak küfeyi istiyoruz. Millet sana küfeyi verdi. Küfenin içine emekliyi kayıyorsun ağır geliyor. Milletin efendisi denen çiftçiyi taşıyamıyor ağır geliyor. Ama 47 tane firmanın vergi borcunu silelim deyince küfeyi taşıyor. Beyefendi’ye beşli çeteler ağır gelmiyor, 10 bin liraya geçinene asgari ücret ver diyorum ağır geldi diyor. Bırak ben taşıyacağım küfeyi. Asgari ücret deyince küfelerine ağır geliyor. 10 bin TL'lik emekli maaşını 12 bin 500 yapmış 33 milyar yük olmuş. Bu ağır geliyor müteahhitlerine sildiği borcu 660 milyar TL o ağır gelmiyor. Ver o küfeyi ver biz taşıyalım. Küfelerini taşıyamayanlar çıkarın o küfeyi biz taşıyacağız."

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER