Özgür Özel: İlk genel seçimde CHP'yi iktidar yapamazsam istifa ederim

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün katıldığı bir canlı yayında hem erken seçim açıklaması yaptı hem de yapılacak seçimde iktidar olamazlar ise CHP Genel Başkanlığı görevini istifa ederek bırakacağını söyledi.

Özgür Özel: İlk genel seçimde CHP'yi iktidar yapamazsam istifa ederim

CHP Genel başkanı Özgür Özel bugün tv100’de canlı yayına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarda dikkat çekici mesajlar yer alırken erken seçim ile ilgili Özgür Özel’in ifade ettiği sözler oldukça konuşuldu. Ayrıca Özgür Özel iktidar olamazlarsa CHP Genel Başkanlığı görevini bırakacağının da altını çizdi.

SİYASİ SORUMLULUĞU BANA AİT

CHP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’ye geldiğinde ayağa kalkmaları konusunda konuşan Özgür Özel, “2007 yılından beri biz ayağa kalkmıyorduk. Bu MYK’nın almış olduğu bir karardı. Anayasa referandumu sonrasında bu noktaya gelmiştik. Partili cumhurbaşkanına itiraz ediyorduk. Biz ayağa kalkmamakta çok haklıydık. Ancak referandumun ardından seçmen bize , ‘Benim seçtiğim Cumhurbaşkanı’na saygı göstermiyorsun’ dedi. Biz şimdi yeni bir siyaset takip ediyoruz. Bunu da 312 Mart akşamı söyledim. Bize verilen oyların hepsi bizim değil. Ona göre hareket ediyoruz ve anketlerde de birinci partiyiz. Biz şimdi Cumhurbaşkanı’nı ayakta karşılayacağız dedik. CHP’nin 3 eski genel başkanından da görüş aldım. Onlar da bunu uygun gördüler. Bunun siyasi sorumluluğu bana aittir.” dedi.

İSTİFA EDERİM!

CHP’nin ve kendisinin siyasi geleceği açısından da konuşan Özgür Özel, “İlk genel seçimde partimi iktidar yapmazsam istifa edeceğimi söylüyorum. CHP’yi iktidar yapan ilk genel başkan olacağım. Türkiye’de kutuplaşma ortadan kalkınca ülkenin gerçek sorunları konuşulmaya başlanıyor. Bunun için de biz kavga eden taraf olmayacağız.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı’nı ayakta karşılama konusunda eleştirisini de yanıtlayan Özgür Özel, “Kemal Bey kimler için ayağa kalkarız diye sıraladıysa biz onlar için de ayağa kalkın dedik ve 11 tane de miting yaptık. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ayağa kalkan milletvekilleri için kullanmış olduğu ifadeye üzüldüm. Bunu çok incitici bulduğumu söylemeliyim.” şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER