Özgür Özel Diyarbakır programını iptal edip Ankara'ya dönme kararı aldı!

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen terör saldırısını Diyarbakır’da öğrenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel programını yarıda keserek Ankara’ya dönme kararı aldı.

Özgür Özel Diyarbakır programını iptal edip Ankara'ya dönme kararı aldı!

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bugün meydana gelen terör saldırısı ülkenin bir numaralı gündemi haline geldi. Siyasiler de bu gündeme ilişkin programlarını yeniden planlıyorlar. Saldırı haberini bugün Diyarbakır’da alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel programını yarıda keserek Ankara’ya dönmek üzere hareket etti.

CHP’den MYK ve PM üyeleri olağanüstü toplantıya davet edildiler. Genel Başkan Özgür Özel Ankara’ya ulaşana kadar bu toplantı gerçekleştirilecek ve Özgür Özel daha sonra toplantıya dahil olacak. Ayrıca Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan saldırıya dair bilgi aldığı açıklandı.

ANKARA’YA DÖNÜYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısının ardından MYK ve PM üyeleri ile milletvekilleriyle olağanüstü olarak bir araya gelerek, Diyarbakır'daki programını iptal etme ve Ankara'ya dönme kararı aldı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özel'in Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını Diyarbakır'daki programı sırasında canlı yayında öğrendiği belirtildi.

AÇIKLAMA YAPILDI!

Özel'in ilk değerlendirmesinde süreci yakından takip edeceklerini ve terörü kimden gelirse gelsin lanetledikleri bildirilen açıklamada, "Özel, ardından Diyarbakır'daki programına eşlik eden MYK ve PM üyeleri ile milletvekilleriyle olağanüstü olarak bir araya geldi ve terör saldırısını değerlendirdi. Yaklaşık yarım saat süren toplantıda, programların iptal edilmesi, Ankara'ya dönülmesi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantısının Ankara'da acil olarak toplantıya çağrılması kararlaştırıldı. Toplantı Özel, Ankara'ya ulaşana kadar Genel Sekreter Selin Sayek Böke başkanlığında gerçekleştirilecek. Ayrıca, Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekillerinden oluşan bir heyetin de TUSAŞ'a gitmesi kararı alındı. Özel, ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüşerek terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı" ifadelerine yer verildi.

Gerçekleşen terör saldırısı hakkında CHP’nin yapacağı toplantıdan sonra birlik ve beraberlik mesajları verilmesi bekleniyor. Siyasilerin böyle zorlu anlarda birleştirici bir dil kullandıkları biliniyor. Gelişmeler bu açıdan yakından takip edilirken kamuoyu yetkili isimlerce bilgilendiriliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER