Özgür Özel, CHP Genel Başkan adaylığını SON DAKİKA açıklıyor! CHP değişirse Türkiye değişir

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP genel başkan adaylığını ilan etmek üzere saat 14.00’da kameraların karşısına geçti.

Özgür Özel, CHP Genel Başkan adaylığını SON DAKİKA açıklıyor! CHP değişirse Türkiye değişir

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgiye uğrası üzerine partide fikir ayrılıkları başladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi istenirken Kılıçdaroğlu'nun görevine devam etmesi üzerine partide çatırdamalar başladı.

CHP tarafında seçim sürecine ilişkin eleştiriler devam ederken CHP Grup Başkanı Özgür Özel'den yeni bir çıkış geldi. CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayacak olan Özel'in geleceğe dair tutum belgesini duyuracağı bildirildi. CHP Lideri Özel'in açıklayacağı tutum belgesinin “14-28 Mayıs seçimlerine yönelik eleştirileri, seçim sonrası yapılması gereken ama yapılmayan politikaları, gelecekte atılması gereken adımları” içerdiği kaydedildi. 15 Eylül 2023 tarihinde adaylığını açıklamak üzere kameralar karşısına geçen Özel, son dakika açıklamalar yapıyor.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanı Özel, genel başkan adaylığını ilan etmek ve bu konudaki tartışmalara son noktayı koymak üzere saat 14.00’da kameraların karşısına geçti. Özel’in yanında yeni isimlerden oluşan 30 kadar milletvekili ve Parti Meclisi üyeleri de olacak. Değişime destek vermelerine karşın üst üste birçok dönem vekillikleri nedeniyle eleştirilen ya da eski yönetimdeki isimler açıklama sırasında salonda yer almayacak. Kulislerde Özel'i parti içinden 50 ismin desteklediği belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Özel'in ayrıca kadın ve genç politikasından, tüzükte yapılması gereken değişikliklere, dış politikaya kadar birçok konuda değerlendirme yapacağı bildirildi.

ozgur-ozel-chp-genel-baskan-adayligini-son-dakika-acikliyor.jpg

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada ilk olarak şu konulara değindi;

Bu hikaye 28 Mayıs’tan bu yana rahat uyuyamayanların hikayesidir. “Seni bu karara ne itti?” diye soranlara babamın, benim ve kızımın arkadaş grupları diye cevap verenlerin hikayesidir. 30 yıldır sönmeyen Madımak ateşinin zaman aşımı ile yürekleri dağlamasına engel olamamanın acısını hissedenlerin hikayesidir. Bu artık korkmayanların hikayesidir. Bu Vera’nın, Şenyaşar’ların hikayesidir.

Seçimin kaybedilmesine dur diyememelerin, kahrını çekenlerin hikayesidir. Kendini suçsuz görenlerin değil ama hiçbir şey olmamış gibi davranmaya itiraz edenlerin, içi yananların hikayesidir.

Bu hikaye CHP’yi baba evi bilen Atatürkçülerin hikayesidir. Bu hikaye “CHP alın yazısı devrimcilik olan bir partidir” diyen Karaoğlanların hikayesidir. Bu ilk adımdır ama kolektiftir. Bir kadronun attığı kocaman bir adımdır. Bir büyük iktidar hayalinin ilk adımıdır. Bu yürüyüşle büyük bir meydan okumayı hedefliyoruz. En büyük dönüşümler en büyük kırılmaların yaşandığı dönemde gerçekleşir. Yeni yüzyılda yeni yaklaşımlarla yol alacağız.

whatsapp-image-2023-09-15-at-14-01-31.jpeg

Parti yönetimi duygu kopuşunu önlemek yerine kırılmayı görmezden gelmeyi tercih etti. Tutum belgesinde ülkemizin ne durumda olduğuna dair, emekçilerin sorunlarından barınma sorununa kadar bir dizi başlıkta ülkemizin yarınları için yargı bağımsızlığından toplumsal barışa, aktif sosyal politikadan savunma sanayinden güvenlik sorununa ve Kürt sorunundan dış politikaya kadar tutum alıyor ve çözüm önerilerimizi sunuyoruz.

Toplumu ayrıştıran ve kutuplaştıran anlayışı reddediyoruz. Biz ve onlar ayrışmasını kabul etmiyoruz. Altı ok ilkelerine bağlılığımız, geleceğimize ışık tutan bir rehber ve pusulamızdır. Altı oku hem tarihsel gerekliliği ile sahiplenen hem de çağın gerekliliği ile aşındırmadan geliştiren tutumumuz kitapçıkta bulunmaktadır. Bu ideolojik netlik siyasal ve sosyal ittifaklara engel teşkil etmez. İttifak siyaseti benzemeyen partilerin kendi kimliklerini koruyarak ortak hedefleri ile birleşmeleri olmalıdır. Partimizin seçilecek sıralardan 39 vekili başka partilere vermesi parti tarihinde ve vicdanında unutulmayacak hasar bırakmıştır. Partiler arası protokollerde aşkın yetkiler kullanıp sorumluluk üstlenmeyen anlayış kabul edilemez.

''CHP’DEKİ DEĞİŞİM ÜLKENİN DEĞİŞİMİ İÇİN ÖN KOŞULDUR''

CHP Genel Başkanı adaylığını ilan ederken ki yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

''Seçimin kaybedildiğini kabul etmeyen, hiçbir şey olmamış gibi davranan siyasetsizliğin parçası mı olacağız yoksa Türkiye’ye umut mu olacağız? Seçmendeki duygusal kopuşu görmezden mi geleceğiz yoksa ona yeniden umut olan bir değişimin öncülüğünü mü yapacağız? Yüzde 25 cam tavana inanıp siyasetimizi sağ söylemlerle mi yapacağız yoksa sosyal demokrasi ve kurucu değerler ışığında o tavanı tuzla buz mu edeceğiz? CHP’deki değişim ülkenin değişimi için ön koşuldur. Bizim hikayemiz burada başlamaktadır. Demokrasiyi egemen kılmak için, kadınların etkin olacağı siyaset tarzını güvenceye almak için, emeğin sömürülmesine engel olmak için, laik eğitimi tesis etmek ve cemaat yurtlarında başka Eren Kara’ların ölmemesi için,CHP’yi Atatürk’ün partisi yapabilmek için CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum. CHP değişirse Türkiye değişir.'' dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER