Özgür Özel: Bu işe karışan bütün hastanelere el koyalım!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili, "Bu işe bulaşan bütün hastanelere Salı günü Meclis'te hep beraber el koyalım, kamulaştıralım" dedi.

Özgür Özel: Bu işe karışan bütün hastanelere el koyalım!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir etkinlik için ziyaret ettiği memleketi Manisa’dan “Yenidoğan çetesi” soruşturması hakkında açıklama yaptı. Özgür Özel bu pisliğe bulaşan kim varsa partisinin olmayacağını belirterek herkese üstüne düşen görevi yapma çağrısında bulundu. Skandalda CHP ile ilişkilendirilen bir kişi hakkında konuşan Özgür Özel o konuda adım attıklarını belirtti.

Konuya dair bilgi veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bir ismin bizimle ilişkisi olduğu iddia ediliyordu. Araştırdık baktık ki partimizin üyesi değil. Ancak yine de CHP ile ilişkisi hakkında partimiz gerekeni yapacaktır. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Bu pisliğe karışan her kim olursa olsun CHP’nin yanından dahi geçemez.” dedi.

BİR DAHA GÜNEŞ YÜZÜ GÖRMESİNLER

Konunun detaylarına dair değerlendirme yapan Özgür Özel, “Bu iktidar, özel hastaneleri hem yeni doğanlar üzerinden bu ortaya çıkan meseleyi eşeleyin göreceksiniz diyaliz hastaları üzerinden yapılan ve halk sağlığını tehdit eden benzer çarkları ve tüm hastaların nakillerinde yapılan yolsuzlukları ortaya çıkaracak iradeyi göstermeyelim diye SGK'nin denetçilerine, müfettişlerine baskı var. Kalitesizleştirme var. Yalnızlaştırma var ve kurumu bir şekilde etkisizleştirme var. Sağlık Bakanlığı, ben yapmam al sen yap diye yolluyor. Buradakilere senin işin sağlık değil, fatura kontrolü dışına çıkmayın diyorlar. Yani bu bebeklerin ölümünde ve bu işin bu vicdansızlığın yaşanmasında öyle kişisel değil, her birinin bir daha güneş yüzü görmemesini temenni ederim.” ifadelerini kullandı.

HASTANELERE EL KOYALIM!

Skandala karışan hastanelere el konulması gerektiğini belirten Özgür Özel, “Fevkalade kurumsal bir durum var. O yüzden sabah da söyledim. Dedim ki 15 Temmuz gecesi bir grup hain darbeye kalkıştı. OHAL ilan edildi. Bunların bütün mülküne KHK'lerle el konuldu. Şimdi OHAL'e falan gerek yok. OHAL, kanunun yetkisini kullanır. Eğer varsanız, zaten yeterli milletvekili sizde var. 128 de bizde var. Bir araya geldiğimizde yetkimizle bu tür işlere karşı AYM'ye gitmek, vallahi anayasa buna cevaz vermiyorsa neye verecek gerçekten bilmiyorum. Eğer varsanız bu işe bulaşan bütün hastaneleri, FETÖ'nün yaptığı hastanelere, okullara nasıl KHK ile el koyduysanız, bu işe bulaşan bütün hastanelere Salı günü Meclis'te hep beraber el koyalım, kamulaştıralım diyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek kendisinin de evlatlarının ve torunlarının olduğunu hatırlatarak bu hastanelerin kamulaştırılmasının gerçekleştirilmesini istedi. Hastanelerin kamulaştırılmamaları durumunda hastane sahiplerinin isim değiştirerek ruhsat için başvuru yapacaklarını söyleyen Özgür Özel kalıcı çözüm için yaptığı teklif hakkında hükümetten yanıt bekliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER