Özgür Özel, Alman politikacı ile Anıtkabir'i ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel bugün ağırladığı Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Özgür Özel, Alman politikacı ile Anıtkabir'i ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel bugün Ankara’ya gelen Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil’i ağırladı. İkili birlikte Anıtkabir’e bir ziyaret gerçekleştirdiler. Aslanlı Yol’da yürüyen ikili ve beraberindeki heyet Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundular.

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Anıtkabir ziyaretinde Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı. Alman politikacı burada deftere yazmış doluğu yazıda Alman ve Türk toplumlarının kardeşliğine vurgu yaptı.

Özgür Özel, Alman politikacı ile Anıtkabir'i ziyaret etti

ANITKABİR’İ BERABER ZİYARET ETTİLER

CHP lideri Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen CHP lideri Özel ve Klingbeil, burada Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Özgür Özel, Alman politikacı ile Anıtkabir'i ziyaret etti - Resim : 2

Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından Özel ve Klingbeil, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Klingbeil, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak, deftere şunları yazdı:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, günümüzün modern ve eşitlikçi toplumunu kuran Mustafa Kemal Atatürk'e saygıyla. Türk ve Alman halklarını yıllardır bağlayan kardeşlik duygularına büyük teşekkürlerimle.”

CHP lideri Özel ve Klingbeil, törenin ardından CHP'nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün anıt mezarına da çiçek bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil’in Anıtkabir ziyaretinde ikilinin beraberindeki heyet de katıldı. Gerçekleştirilen ziyarette hem Mustafa kemal Atatürk hem de İsmet İnönü saygı ile anıldı. Bu ziyaretin ardından İkili arasında özel bir görüşme gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER