Numan Kurtulmuş'tan Anayasa tartışmaları hakkında yeni açıklama!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldukça tartışılan Anayasa ile ilgili sözleri hakkında konuşarak bir algı operasyonu yapıldığını söyledi.

Numan Kurtulmuş'tan Anayasa tartışmaları hakkında yeni açıklama!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa ile ilgili kullanmış olduğu ifadeler siyasetin en önemli gündem maddesi olarak tartışıldı. Numan Kurtulmuş yapmış olduğu açıklamada, “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü’ şeklinde ifade edilmelidir.” demişti.

ANAYASA TARTIŞMALARI ALEVLENDİ

“Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” maddesine itiraz eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş sözleriyle bu konuda Anayasa’nın ilk 4 maddesi üzerinden tartışma yaşanmasına neden oldu. Anayasa’da değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği maddelerin tartışılmasından rahatsız olanlar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a ve sözlerine tepki gösterdiler.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Yapılan tartışmaların ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni bir açıklama yaparak, “Ben TBMM Başkanı olarak bugüne kadar Anayasa değişikliği konusunda muhteva açısından konuşmaktan daima kaçındım. TBMM Başkanı olarak benim görevim açık, şeffaf ve bu sürece herkesin katılımını sağlayacak şekilde çalışmaları sürdürmektir. Geçtiğimiz yasama yılında büyün siyasi partiler ile temaslar gerçekleştirildi ve hiçbir siyasi parti kategorik olarak kapıyı kapatmadı. Bizim isteğimiz Anayasa değişikliği TBMM’de çok yüksek bir oyla kabul edilsin. Sadece TBMM’deki partiler değil toplumun tüm kesimleri bu işin içerisinde olsun istiyoruz.” dedi.

ALGI OPERASYONUDUR

Yapılanın algı operasyonu olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, "TBMM’nin açılışından önce yaptığım konuşmalarda açıklıkla ifade ettim. Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma söz konusu değil. Bu maddelerin tartışılması sürece zarar verir. Benim konuşmamda yanlış bir algı oluşturuluyor. Konuşmamın hiçbir yerinde 3. madde ifadesi yoktur. 3. maddeyle ilgili tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, bir algı operasyonudur.” dedi.

SONRAKİ HABER