Muharrem İnce'den CHP Genel Başkanı Özel'e Dersim tepkisi!

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP ile seçim ittifakı yapmayacaklarını açıkladığı basın toplantısında 'Dersim' konusunda bir açıklamada bulunurken CHP Genel Başkanı Özel'e tepki gösterdi.

Muharrem İnce'den CHP Genel Başkanı Özel'e Dersim tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Dersim konusunda yaptığı açıklamalarla gündem olmuştu. CHP Başkanı Özel'in ‘Dersim’ açıklamalarına gelen tepkiler devam ederken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den de bir tepki geldi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP ile seçim ittifakı yapmayacaklarını açıkladığı basın toplantısında ‘Dersim’ açıklamaları ile gündem oldu.

‘’BİZİM DERSİM DİYE VİLAYETİMİZ YOKTUR''

CHP Lideri Özel'e Dersim konusunda bir açıklamaya yer veren İnce, ‘’Bizim Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Dersim bir bölgenin adıdır, ilimizin adı Tunceli'dir. Kamer Genç bile Dersim demiyordu. Şeyh Sait bir vatan haindir. Aynen İskilipli Atıf gibi... Atatürk, Nutuk'ta da böyle demiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasına devam eden İnce, ‘’CHP ile ittifak kurmam mümkün değil, başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz. Bunlar her gün DEM'leniyor. İsveç'in NATO'ya girişine ben asla 'EVET' oyu vermezdim. İsveç teröre desteğini kestimi? Hayır. AK Parti 'EVET' verebilir, çünkü o emperyalistlerle kucak kucağa olmuş. CHP sana ne oluyor da evet diyorsun? Terör bildirisi meclise geldiğinde 'Ben AKP ile aynı A4'te olmam diyemezsin' terörle mücadeleye destek olacaksın. Kahramanların moralini bozmayacaksın.'' dedi.

Muharrem İnce'den CHP Genel Başkanı Özel'e Dersim tepkisi!

Memleket Partisi Lideri İnce'nin bu çıkışı, 10 yıl önce yani 2014 yılında yaptığı 'Dersim' açıklamasını gündeme getirdi. Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, 2024 yılında yaptığı konuşmada, Dersim'den özür dileyip dilemeyecekleri tartışması için "Biz bir Dersim'liyi Genel Başkan yaptık. Bundan büyük özür olur mu?" demişti. Söz konusu iki konuşma sosyal medyada gündem olurken konuya dair İnce'nin yeniden açıklama yapıp yapmayacağı merak edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER