Milyonlarca emeklinin beklemediği açıklama: "Söylentiden ibaret"

Türkiye'nin sıkıntıları en çok dile getirilen kesimi olan emekliler ile ilgili her geçen gün yeni demeçler veriliyor. Milyonlarca emekli şartlarının daha iyi olmasını sağlayacak açıklamalar beklerken istemedikleri söylemler ile karşılaşıyor.

Milyonlarca emeklinin beklemediği açıklama: "Söylentiden ibaret"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını cevapladı. KKTC'nin kurulmasına ön ayak olan Barış Harekatının 50. yılı dolayısıyla adada bulunan Erdoğan, Kıbrıs Türklerini yalnız bırakmayacaklarını vurguladı.

"İSRAİL ZULMÜNE KARŞI BİRLEŞMELİYİZ"

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara ek olarak Lübnan, Suriye ve Yemen'de gerçekleştirdiği saldırılara dairde konuşan Erdoğan "İsrail zulmüne karşı birleşmeli ve onları uluslararası hukuka uymaya zorlamalıyız. Bu sayede sadece Gazze ya da Filistin değil, ateş çemberine dönmüş bölgemiz de büyük çatışmaların içine çekilmekten kurtulur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorulan sorulardan birisi de emekliler ile ilgili atılacak adımlar oldu. Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ve emeklileri enflasyona ezdirmek istemediklerini ifade eden Erdoğan çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

"BUNLARIN SIRTINDA KÜFE YOK"

Son yapılan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bütün bunlara rağmen muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan 'asgari ücret 17 bin' diyor. Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz" diyerek neden böyle bir politika uyguladıklarını belirtti.

EMEKLİLERİN GERİ ADIM ATMASI BEKLENMİYOR

Gündemlerinde sadece en düşük emekli maaşının yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı "Gerisi söylentiden ibaret" diyerek beklentilere nokta koymuş oldu.

Bu açıklamaya rağmen muhalefet kesimi ve emekli STK'larının taleplerini yüksek sesle dile getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Emeklilerde gelişmeleri yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER