Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den okullarda öğrencilere yemek dağıtılması açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda öğrencilere yemek verilmesine yönelik yapılan çağrılara yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den okullarda öğrencilere yemek dağıtılması açıklaması!

Türkiye’de okullarda öğrencilerin daha iyi ve sağlıklı beslenebilmeleri için bir süredir öğrencilere yemek verilmesine dair çağrılar yapılıyor. Bu çağrılar hakkında en yetkili isim olan Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin konuştu. Öğrencilere yemek verilmesinin sıkıntılı olabileceğini belirten Bakan Yusuf Tekin bunun gerekçelerini açıkladı.

PERSONEL YOK!

Bütün öğrencilere yemek verilmesine ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bütün öğrencilere yemek vereceğimizi varsayalım; çocukların yemeklerini verecek personel var mı? Hepsini geçtik bugün yemek veriyoruz desek okullarda bunun yapılabileceği alanlar var mı? Peki çocuklar bizim dağıtacağımız yemekleri yiyecekler mi? Özel okullardaki çocuklar bile yemekhanede çıkan yemekleri yemiyorlar. Özel okul yöneticileri ile konuşuyorum öğrencilerin yemekhanede çıkan yemekleri yemediklerini ve kantinden alışveriş yaptıklarını söylüyorlar.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN YEME ALIŞKANLIKLARI YEMEK DAĞITIMINA UYGUN DEĞİL!

Öğrencilerin bir kısmına yemek verdiklerini hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Öğrencilerimizin yeme alışkanlıkları bu genel yemek dağıtımına uygun değil. Biz şu anda deprem bölgesinde taşıma kapsamında bulunan öğrencilerimize ki bunların sayısı üç milyonu buluyor yemek veriyoruz. Onların dışında öğrencilere yemek verilmesi konusunda bir çalışmamız yok. 2025-2026 bütçesinde sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik katkı verebilecek başka bir formül geliştirmemiz mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalar ile beraber okullarda öğrencilere yemek verilmesi gibi bir uygulama yapılmayacağı anlaşıldı. Bakan Yusuf Tekin’in açıklamaları geniş kitlelerce tartışılmaya başlanırken kendisini eleştirenler de destek verenler de bulunuyor. Okullarda öğrencilerin sağlıklı beslenebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın proje geliştirmesi konusundaki talepler ise devam ediyor.

SONRAKİ HABER