MHP Lideri Bahçeli'den AK Parti açıklaması! 31 Mart 2024 tarihi için yola koyulduk

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin il başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamalarda Cumhur İttifakı arasında herhangi bir sorun olmadığını belirterek 31 Mart 2024 yerel seçimleri için yola çıktıklarını söyledi.

MHP Lideri Bahçeli'den AK Parti açıklaması! 31 Mart 2024 tarihi için yola koyulduk

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanları ile olan toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, özellikle AK Parti ile yerel seçimler için yola çıktıklarını ve Cumhur İttifakı'nın kararını verdiğini belirterek, muhalefet partilerini de, birbirleriyle çatışmaları nedeniyle eleştirdi.

Devlet Bahçeli, ‘’Velhasıl, Cumhur İttifakı kararını vermiş, mutabakata varmış, 31 Mart 2024 tarihi için yola koyulmuştur. Kaldı ki, AK Parti’yle çözemeyeceğimiz bir mesele de olmayacaktır. Bize düşen görev çok çalışmaktır. Siyasi gayemiz Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin çatısını örmek, gelecek nesillere huzurlu, istikrarlı, güvenli, gelişmiş, temel sorunlarını köklü çözümlerle buluşturmuş bir ülkeyi miras bırakmaktır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri turnusol kağıdı işlevi görerek muhalefetin tükenişini, gizli kapaklı pazarlıklarını, kaç ortaklı olduğunu sayamadığımız sipariş masanın asıl mahiyetini gözler önüne sermiştir. Demokrasiyi erozyona uğratan çirkef muhalefet kendi kendini yiyip bitiren siyasi organizmaya dönüşmüş, bununla da kalmayıp iç barış ve huzur ortamına kesif bir cephe açmıştır. Zillet ile hezimet arasında bir sarkaç gibi sallanan CHP, İP, DEM ve diğerlerinin Türkiye’yi siyasi kriz ve kaosa sürüklemek için her alçak tertibe başvurdukları gizlenemez boyutlardadır." dedi.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI OĞLU YORUMU…

Geçtiğimiz günlerde Somali Cumhurbaşkanının oğlunun motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak hayatını kaybetmesine neden olduğu olaya ilişkin ise ‘’Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Türk adaleti önünde hesap vermekle yükümlüdür.'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli, hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırıya ilişkin ise, ‘’Ankaragücü ile Rizespor arasındaki müsabakanın bitiminden hemen sonra maçın hakemine yönelik yumruklu saldırı, bunun ardından olağanüstü bir ortamın oluşturulması, Türkiye Futbol Federasyonu’nun süreci sağduyu ve soğukkanlılıkla yönetememesidir." açıklamasında bulundu.

‘’TÜRK MİLLETİNİN VE TÜRKİYE'NİN DİLİ TÜRKÇEDİR''

TBMM'de Kürtçe konuşma yapılmasına ilişkin ise Bahçeli, Türk milletinin ve Türkiye'nin dili Türkçe'dir diyerek, TBMM'de Türkçe dışında konuşma yapmak, buna göz yummanın Türkiye ve bin yıllık kardeşliğe yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER