MHP Genel Başkanı Bahçeli: “Bir kez daha kararlı bir şekilde ilanını yapıyorum”

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında siyaset gündemini hareketlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den yeni açıklama geldi. Bahçeli, yaptığı açıklamasında terörü kaynağında yok etme ve terör devleti kurulmasını engelleme mücadelesine destek vereceklerini belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “Bir kez daha kararlı bir şekilde ilanını yapıyorum”

Bahçeli, yaptığı açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın terörü kaynağında yok etme, terör devletinin kurulmasını engelleme mücadelesinde sonuna kadar yanında olacağımızın bir kez daha kararlı bir şekilde ilanını yapıyorum." dedi.

Vefatının Yüzüncü Yılınca Ziya Gökalp Sempozyumu’na katılan MHP Genel Başkanı Bahçeli, burada önemli açıklamalarda bulundu.

"KÜRTLERİ SEVMEYEN BİR TÜRK VARSA TÜRK DEĞİLDİR"

Terör elebaşı Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra ilk defa konuşan Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkler ile Kürtler 1000 yıllık ortak tarih ve coğrafya sonucunda maddi ve manevi bakımlarda birleşmişlerdir. Bugün ortak tehlikeler karşısında duruyorlar. Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi her iki taraf için hem dini hem de siyasi bir farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir”

“ADAM YERİNE KOYMAYIZ”

Bahçeli, yaptığı açıklamasının devamında makam ve mevki için vicdanını satanları adam yerine koymayacaklarını ifade ederek sözlerine “Biz dersimizi tarihten aldık. Türküz, Türkçüyüz, Türk milliyetçileriyiz. Hiç kimse bizimle Türklüğe hizmet kulvarında milletseverlik ve vatanseverlik yarışına girmesin. Siyasi şovlara, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. O bayrağı heveslerini kursaklarında bırakır, burunlarından getiririz.

Sağduyulu tavrımızı yanlışa yormasınlar. Dün müstevlilerin yapamadığını, bugün terör örgütlerini sahaya süren küresel emperyalizm asla başaramayacaktır. Milli sanayimize saldıranların çabası boşunadır. Soykırımcıların demir kubbeleri varsa, bizim de iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz var” şeklinde devam etti.

AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU

MGP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında teröristbaşının tecritinin kaldırılması durumunda DEM Parti grup toplantısına gelip konuşabileceğini söylemişti. Konu pek çok kesimde tepki çekerken Bahçeli, bugün yaptığı açıklamasında terörü kaynağında yok etme konusuna destek vereceklerini vurguladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER