MHP Ankara'da Aile Kurumu Çalıştayı düzenledi

MHP’nin Ankara’da düzenlediği Aile Kurumu Çalıştayı sona erdi. Çalıştay sonrasında sonuç bildirgesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul tarafından açıklandı.

MHP Ankara'da Aile Kurumu Çalıştayı düzenledi

Ankara’da iki gündür devam eden MHP’nin gerçekleştirdiği Aile Kurumu Çalıştayı sona erdi. ATO Congresium'da gerçekleştirilen çalıştayda Türk aile yapısındaki değişimler ele alındı. Çekirdek aile ve diğer aile türleri ile kadının çalışma hayatına katılımı ve boşanmalar ile aile içi şiddet konuları çalıştayda ele alındı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul, çalıştayın sonuç bildirgesini açıklarken MHP’nin aile kurumu ile ilgili büyük bir hassasiyet gösterdiğinin altını çizdi. Türk aile yapısına yönelik tehditlerin de tartışıldığı çalıştayda sosyal politikalara ihtiyaç olduğunun altı çizildi. Çalıştaydan çeşitli çözüm önerileri de çıkarken bu konunun toplumun en önemli gündemlerinden birisi haline getirilmesi istendi.

MHP Ankara'da Aile Kurumu Çalıştayı düzenledi

Demografik değişim ana başlığında ise nüfus politikaları, doğurganlık oranları, ölüm oranları, evlilik yaşı, çocuk sayısı, boşanma oranları alt başlıklarının ele alındığını vurgulayan Yurdakul, şöyle konuştu:

"Türkiye'de, aile yapısının değişim sürecinde, özellikle üç önemli girişimin etkili olduğu üzerinde durulmuştur. Bunlardan ilki sosyoekonomik değişim, ikincisi demografik dönüşüm, üçüncüsü ise zihniyet değişimidir. Ayrıca, Türk aile yapısına yönelen risk ve tehdit konuları da ele alınmış olup, özellikle evlilik karşıtlığı, evlilik bağı olmaksızın birlikte yaşam, çeşitli medya ve sosyal medya platformlarında aile mahremiyeti ve değerlerini sarsacak yapıda görüntü ve konulara yer verilmesi başlıklarına değinilmiştir. Sonuç olarak; çeşitli geniş sorun alanlarını kapsayıcı, çözüm üretici, kendi kültür ve medeniyet değerlerimize dayalı güncel sosyal politikalar ortaya koyulmuştur."

Yurdakul, çalıştayda aileyi, çocukları ve gençleri tehdit eden küresel riskler arasındaki cinsiyetsizleştirme ve LGBT propagandasının üzerinde durulduğunu ifade etti.

- "Bireyin ve ailenin refahının arttırılmasına yönelik sosyal politikalara ihtiyaç var"

Uyuşturucu maddeden teknolojinin kötüye kullanılmasına kadar birçok türü olan bağımlılığın, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir sorun haline geldiğini vurgulayan Yurdakul, "Bu sorun özellikle çocuk ve gençleri, toplumsal yapıyı, aile kurumunu, tüm değer yargılarının milli güvenlik sorunu olarak da ülkemizi tehdit eder hale gelmiştir. Kişiyi, aileyi ve tüm toplumu ilgilendiren bağımlılık konusunda acil önlemlerin alınması, zorunluluk haline gelmiştir." dedi.

MHP Ankara'da Aile Kurumu Çalıştayı düzenledi - Resim : 2

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul çalıştayda ayrıca kadına şiddet konusunun gündeme geldiğini ve bir ek çalışma yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Bu çerçevede Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde tespitler ve çözüm önerileri hakkında çalışma yapılıyor. Bu çalışmanın sonuçları da kamuoyuna açıklanarak çözüm önerileri herkesle paylaşılacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER