MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın günlük program takvimi belli oldu. Erdoğan'ın MGK toplantısına başkanlık edeceği öğrenilirken masadaki konu başlıkları ve toplantının detayları da merak konusu oldu.

MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantıları kamuoyunun gündeminde yer alıyor. MGK toplantıları ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarını sürdürürken iki aylık aranın ardından MGK'nın bugün bir araya geleceği duyuruldu.

Bugün Beştepe'de toplanacak olan MGK toplantısının öncelikli gündeminin Türkiye'nin sınır ötesinde terörle mücadele operasyonları, Suriye ile normalleşme süreci ve İsrail'in Filistin'deki saldırıları olacağı ifade edilirken bölgesel ve uluslararası diğer güvenlik konularının da ele alınmasının beklendiği ifade edildi.

MGK KRİTİK GÜNDEM BAŞLIKLARI İLE TOPLANIYOR

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bu yıl 4'üncü kez yoğun gündemle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'na başkanlık edecek.

Ankara'da Beştepe'de bulunan Külliye'de yapılacak toplantının ilk başlığının terörle mücadele olması beklenirken Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerinin yok edilmesi için karadan ve havadan devam eden operasyonların üzerinde durulacak.

MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplanıyor

Sahadan gelen askeri ve istihbari bilgilerle birlikte operasyon bölgesinde atılacak adımlar ele alınacak. Kurul üyeleri, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durumla ilgili de kurula bilgi sunacak. Kurul'un bir diğer gündem maddesinin İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü katliamlar olması beklenirken toplantı sonrası kamuoyu bilgilendirilecek.

SONRAKİ HABER