Memurlarda çift maaş olayı nedir, maaşlarda kesinti mi olacak, yeni düzenleme kimleri kapsıyor?

Kamuda tasarruf tedbirleri taviz verilmeden uygulanmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili olarak bir çok kalemde kısıtlama gelen memurlara son olarak çok defa tartışılan farklı yerlerden maaş alma yasağı getirildi.

Memurlarda çift maaş olayı nedir, maaşlarda kesinti mi olacak, yeni düzenleme kimleri kapsıyor?

Çok defa gündem olan ve vatandaşın dikkatini çeken konunun içeriği genelde kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin birden fazla maaş almaları olmuştu. Bulundukları konuma ve aldıkları maaşa rağmen bir o kadar da maaş alan yöneticilerden dolayı bu konuda da kısıtlamaya gidildi.

Edinilen bilgiye göre kamuda yönetici pozisyonunda çalışan isimler ikinci bir kamu kuruluşunda görev alamayacak. Böylece toplumun çok rahatsız olduğu bu konu hakkında istenilen bir şekilde adım atılmış olacak.

GERİ ADIM ATILMIYOR

Kamuda tasarruf tedbirleri kararlılık ile uygulanmaya devam edilirken tepkiler gelmeye devam ediyor. Memur kesiminin konulan kuralları mantıksız bulduklarını ifade etmelerine rağmen Bakan Şimşek ve beraberindeki isimlerin bu konuda taviz vermedikleri biliniyor.

Çift maaş alma olayının tarihe karışacak olmasından dolayı bir çok yöneticinin ikinci görevlerinden ayılması bekleniyor. Bu konu ile ilgili ilerleyen dönemlerde farklı bir adım ya da konulan yasağın kaldırılıp kaldırılmayacağı merakla takip ediliyor.

Kamuda tasarruf tedbirlerinin 3 yıl süreceği ön görülüyor. Bu sürenin ülke ekonomisinin geleceği noktaya göre uzayıp kısalma ihtimali de masada bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER