Meclis'in bu haftaki gündemi emekli! Yüzde 5 ek zam mesaisi

TBMM Genel Kurul'u haftaya yoğun mesaiyle başlayacak. Meclis'in gündem maddesi ise SSK ve Bağ-Kur emeklisine verilecek yüzde 5 ek zam teklifi olacak.

Meclis'in bu haftaki gündemi emekli! Yüzde 5 ek zam mesaisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 ek zam ve en düşük emekli aylığının 10 bin lira olmasını içeren teklif, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gidiyor.

Yoğun mesai ile toplanacak TBMM Genel Kurul'u, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zam oranlarına yönelik değişiklikleri içeren teklifi, salı gününden itibaren gündeme getirecek. Ayrıca teklifle, işverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılırken, sigorta primi desteği ise 2 yıl uzatılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN LİRA OLACAK

Teklif, memur ve memur emeklisinin maaş zam oranlarının altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklisine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni zam oranlarını içerecek.

Böylelikle en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacakken, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek yüzde 5 zam da yapılacak. Bu hafta emekli için mesai yapacak TBMM Genel Kurul'na gelecek teklifte, istihdamın korunması için kapsamlı teşvikler de bulunuyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDE YARARLANMA KOŞULLARI KOLAYLAŞIYOR

Teklifle birlikte, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılırken, asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indiriliyor, işverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılıyor. Genel salgın durumu ise, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya dahil ediliyor.

TBMM Genel Kurul'un bu haftaki mesaisi başlarken, Meclis'e sunulacak düzenlemelerle ilgili hazırlıklar da devam ediyor. Bu haftanın ana gündem maddesi ise Meclis'te emekli olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER