Meclis yeni yasama dönemine başlıyor

2 ay önce normalden biraz daha geç bir şekilde tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün yeni yasama dönemi için toplanacak. Açılış öncesi TBMM'de bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Meclis yeni yasama dönemine başlıyor

Türkiye'nin yönetim merkezi olan TBMM 31 Temmuz'da tatile girmişti. O dönem gündemde uzun bir süre konuşulan ve halen adından söz ettiren başıboş sokak hayvanları yasası görüşmelerinden dolayı tatile girme günü bu tarihe kadar uzamıştı.

Meclis gündeminde yer alan konuların sonuca bağlanmasının ardından tatil kararı resmi gazetede yayınlanmış ve 1 Ekim'e kadar meclisin kapalı kalacağı açıklanmıştı. Bu süre zarfında TBMM, İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulme dikkat çekmek adında Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın konuşma yapması için 15 Ağustos'ta açılmıştı.

ÖĞLEDEN SONRA OTURUM BAŞLAYACAK

1 Ekim gününün gelmesinin ardından bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi yeniden çalışmaya başlayacak. İlk olarak Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Anıttaki törenin ardından TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te açılacak.

Meclisin yeni yasama döneminin açılışında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bir konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da yeni dönemden dolayı TBMM'ye gelecek ve bir konuşma gerçekleştirecek.

YOĞUN TEMPOYA GERİ DÖNÜŞ

Akşam saatlerinde ise geleneksel meclis resepsiyonu verilecek. İlk günün bu şekilde tamamlanmasının ardından yarın itibariyle meclis yoğun temposuna dönecek. Meclis gündemine gelecek ilk konu ise Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi olacak. Orta Vadeli Program da meclis gündeminde yer alacak konular arasında bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER