Meclis açılıyor! İlk iş ekonomi paketi

Son derece yoğun bir gündemin beklediği TBMM açılışı için geri sayım başladı. 'Meclis ne zaman açılacak?' sorusu yanıt bulurken mecliste ilk görüşülecek konularda belli oldu.

Meclis açılıyor! İlk iş ekonomi paketi

30 Temmuz tarihi itibariyle tatile giren TBMM'de mesai tarihi belli oldu. Son derece yoğun bir gündem ve yasal düzenleme temposu ile görüşmelerin başlayacağı meclisin açılışına geri sayım başlarken özellikle de yeni vergi düzenlemeleri kamuoyu tarafından yakından takip ediliyordu. Yine AK Parti tarafından seçim vaadi olarak açıklanan Bağkur prim eşitleme ve sıfır araç alanlara ÖTV indirimi beklenen düzenlemeler arasında yer alıyordu.

TBMM NE ZAMAN AÇILACAK, YENİ YASAMA DÖNEMİ HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Ekonomi yönetimi tarafından hazırlanan yeni kanun tekliflerinin TBMM açılır açılmaz meclis gündemine gelmesi bekleniyor. 1 Ekim tarihinde açılacak olan mecliste kayıt dışı ekonomiyi engellemek için alınacak yeni önlemlerin gündeme geleceği ifade edildi. Bu kapsamda gayrimenkullerin alım satımında gerçek değer üzerinden işlem yapılması, sermaye piyasalarında daha sağlıklı fiyat oluşumlarını teminen piyasa bozucu eylemlere yönelik adli ve idari cezaların artırılması, borsada hisse alım satımından işlem vergisi, kripto varlıklardan ise hizmet bedeli alınması gibi başlıkların ilk gündeme gelmesi beklenen düzenlemeler olarak sıralandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Vergilendirilmeyen alanlardan vergi almayı hedefliyoruz. Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Ayrıca, belki bir sonraki pakette borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalışıyoruz. Hiçbir alan kayıt dışı kalmayacak. Bütün kazançlar makul düzeyde vergilendirilecek. Vergilendirilmemiş alan kalmayacak" demişti.

TBMM'nin mesaisine başlamasıyla beraber belediye borçlarına düzenleme, Orta Vadeli Program'da gündeme gelen bazı muafiyetlerin kaldırılması, gayrimenkul gelirlerinin daha sıkı takip altına alınması gibi pek çok düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Ayrıca Türkiye'de mesai saatlerinin düzenlenmesi ve uzaktan çalışma sisteminin hayata geçirilmesi konuları üzerinde de çalışmaların yapılacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER