MEB velileri uyardı! Okullar hiç bir şekilde ailelerden para toplayamaz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eylül ayında başlayacak okul dönemi öncesi yapılması planlanan değişikler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Söz konu açıklamada okullarda yasak olan ve derslerde yapılacak değişikliklerden bahsedildi.

MEB velileri uyardı! Okullar ailelerden para toplayamaz

Haziran ayında ülkemizde öğrencilerin öğrenim hayatlarında bir sene daha geride kalmış ve karneler dağıtılmıştı. Bu günün ardından tatil sürecine giren öğrencilerin gelecek sene daha iyi ve rahat olması için MEB bir dizi yeni karar aldı.

BÖYLE BİR UYGULAMANIN OLMADIĞI HATIRLATILDI

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı önceki yıllarda da sık sık gündem olan velilerden para toplanmasının kesinlikle yasak olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada öğrencilerin ailelerinden hiçbir şart altında okulların para alamayacağı hatırlatıldı.

MEB "Bu tarz uygulamalara dair şikayetlerin Valilikler tarafından ivedilikle değerlendirilmesi ve gerekli işlemlerin yapılması sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

FARKLI BİR YOL İZLENECEK

Bir diğer açıklanan konu ise okullarda uygulanan sınav saati uygulamalarının artık olmayacağı şeklinde oldu. Öğrencilerin dersleri esnasında kısa süreli farklı adlarda hiç bir uygulama olmayacağı bunun yerine "Süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenerek öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimleri sürekli takip edilecek" denildi.

Ailelerin en çok şikayet ettiği konulardan olan bağış toplama konusu sık sık gündem oluyor. Okullar kanunen yasak olduğu halde farklı adlarla para topluyor. Bu durum ve sınav saati uygulamasının kaldırılmasının nasıl bir yansımasının olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER