MEB Okullarda yaz tatilinin kısalacağı iddialarını yalanladı

Ülkemizde uzun yıllardır hakkında tartışmalar yaşanan 3 aylık yaz tatili ile kısaltma olacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. İddiaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaptı.

MEB Okullarda yaz tatilinin kısalacağı iddialarını yalanladı

Her sene milyonlarca öğrenci Eylül ayının sonlarına doğru yeni eğitim öğretim dönemine başlıyor. Öğrenciler dönemi tamamlamalarının ardından ise Haziran ayında 3 aylık bir tatil dönemine giriyor.

Yıllardır devam eden bu sistemde bir yenileme yapılacağına dair söylemler uzun süredir devam ediyordu. Konu ile ilgili öğrencileri üzecek haber sabah saatlerinde gelmiş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaz tatilinin 20 gün kısalacağını söylediği iddia edilmişti.

AÇIKLAMALAR YALANLANDI

Söz konusu haberlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yeni tatil sisteminin 2025-2026 eğitim döneminde geçerli olacağını söylediği ifade edilmişti. Gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında; yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılacağı ve 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacağı şeklinde haberler dolaşıyor. Böyle bir kararımız veya açıklamamız olmadı, haberler gerçeği yansıtmıyor"

Yaşanan durumun gerçek dışı olduğunun ifade edilmesinin ardından öğrenciler bu duruma sevindi. Konu ile ilgili yeni bir gelişmenin olup olmayacağı zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER