MEB Bakanı Tekin okullarda ilk ders konusunun Gazze olacağını açıkladı

3 aylık bir tatil döneminin ardından milyonlarca öğrenci yarın yeniden okullarına dönecek. Öğrenciler yeni döneme İsrail'in Gazze'de yaptıkları konusunda farkındalık oluşturan bir dersle merhaba diyecek.

MEB Bakanı Tekin okullarda ilk ders konusunun Gazze olacağını açıkladı

Hafta başında birinci sınıf öğrencileri eğitim hayatına alışmaları için okullara alınmıştı. 1 Haftalık bu sürecin tamamlanmasının ardından geri kalan tüm öğrenciler için senenin ilk ders zili 9 Eylül Pazartesi günü çalacak.

1 YILA YAKLAŞAN SAVAŞ KONUSUNDA FARKINDALIK SAĞLANACAK

Öğrenciler ve öğretmenler okullarına dönmek için beklerken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den önemli bir açıklama geldi. Bakan Tekin okullarda senenin ilk dersinin adının "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık Mücadelesi" olacağını açıkladı. Okullara bu dersin işlenmesi için talimat gönderdiklerini ifade eden Bakan Tekin İsrail'in Gazze'ye yaşattığı insanlık dramının öğrencilere anlatılacağını belirtti.

MEB Bakanı Yusuf Tekin aldıkları kararın gerekçesini ise "Bu sayede evlatlarımızın hem Filistinli kardeşleriyle dayanışma şuurunu artırmış hem de bağımsızlık ve vatan kavramlarının anlam ve önemine yönelik bir farkındalık oluşturmuş olacağız" diyerek özetledi.

YENİ DÖNEM YENİ MÜFREDATLA GELİYOR

Öğrenciler yeni dönemde yenilenmiş bir müfredat ile merhaba diyecek. Geçtiğimiz aylarda ilan edilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim kademelerinin ilk aşamalarında başlatılarak kademe kademe ilerletilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER