Mayıs ayı engelli ve yaşlı aylıkları hesaplara yatırıldı

Ülke genelinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara karşı parasal yardımlarda yapılıyor. Düzenli ve belirli dönemlerde yapılan yardımlar ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Mayıs ayı engelli ve yaşlı aylıkları hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal anlamda bir çok yardımın yapıldığı devlet kurumlarından birisi olarak biliniyor. Bu yapılan yardımlar arasında engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik ödemelerde yer alıyor.

BU AYIN ÖDEMESİ YAPILDI

Mayıs ayının gelmesi ile birlikte bu yardımı alan vatandaşlar ve onların ailelerinin beklediği haber geldi. Konu ile ilgili konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bu ayın yardımının hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Mayıs ayı engelli ve yaşlı aylıkları hesaplara yatırıldı

Bakan Göktaş “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Mayıs ayı için toplam 4,8 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık” ifadelerini kullandı.

BİNLERCE VATANDAŞ BU HİZMETTEN YARARLANIYOR

Ülkemizde çok sayıda birey ya da onların aileleri benzer yardımları alıyor. Yapılan ya da yapılması planlanan yardımlara dair kurumlar tarafından açıklamalar yapılıyor. Yaşlı ve engelli aylığı konusunda da yardım almak isteyenlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuruda bulunması gerekiyor. Şartları karşılayanlara ise aylık bağlanıyor.

SONRAKİ HABER