Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyeliklerine yeni atamalar yapıldı

12 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 1428 Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyelikleri İçin Yapılan Seçime Dair Karar kapsamında yeni atanan isimler duyuruldu.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyeliklerine yeni atamalar yapıldı

1428 Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyelikleri İçin Yapılan Seçime Dair Karar, 12 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan karar ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bugün itibariyle 3 yeni isim atanmış oldu. Böylelikle kurulda boş olan 3 koltuk için beklenen isimler belirlendi.

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KURULU'NUN YENİ ÜYELERİ BELİRLENDİ!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nda boş bulunan 3 üyelik için seçim kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararı ile Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nda boş bulunan 3 üyelik ilgili kanunun 21’inci maddesine göre 10 Ekim tarihli Genel Kurul’un 6’ncı birleşimde seçim yapıldı.

Boş bulunan üyeliklere Cumhuriyet Halk Partisi Grubundan Tamer Aksoy, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Grubundan Bayram Arslan ve Milliyetçi Hareket Partisi Grubundan Muhammed Serdar Cafoğlu seçildi.

Atama kararı 12 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle kurul üyeliği için boş bulunan 3 koltuk için CHP, DEM Parti ve MHP tarafından aday gösterilen kişiler seçilmiş oldu. Yeni kurul üyeleri atama kararının Resmi Gazete ile yayımlanmasının ardından bugün itibariyle görevlerine başlamış oldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER