Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Türkiye'nin gündem maddelerini belirleyen ve önemli konu başlıklarının görüşüldüğü Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı 5 Ağustos tarihi ile gerçekleşti. Kabine toplantında masaya yatırılan konu başlıkları merak konusu olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası kameralar karşısına geçti.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara Beştepe'de 5 Ağustos tarihinde toplandı. Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da bir araya gelirken milyonların gözü kulağı da kabineden çıkacak kararlara çevrildi.

Kamuoyunu ilgilendiren konuların ele alındığı Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. 5 Ağustos Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'na öncülük eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dakika açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile masaya yatırılan konular belli oldu.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının en önemli başlıkları belli oldu. Beştepe'deki toplantı, 3 saat 20 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar şöyle;

''Batılı aktörler bir avuç siyonistin esiri olmuş durumda. Hamas'ın yapıcı tavrına rağmen Netanyahu yönetimi katliam politikasını sürdürüyor. İsrail Gazze'deki ateşi bölgeye yaymak için tüm yolları deniyor. Son 1 ayda 40 bin masumun bir an önce sona ermesi için elimizden geleni yapıyoruz. Soykırım davasına müdahil olacağımızı açıklamıştık. Bununla ilgili somut adımı atıyoruz.

Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenenlere şunu söylemek isterim. Bayrağımıza dil uzatanları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz.

Türkiye mevcut İsrail hükumetini ateşkese zorlamak için aldığı kararların sonuna kadar arkasındadır. İhracatçılarımız kendilerine yeni pazarlar bularak buradaki kaybı telafi etmektedirler. Her şeyin telefisi olur ama Filistinli mazlumlara sırtını dönmenin telafisi olmaz.

Burada bazı rakamları sizlerle kısaca paylaşmak isterim. TİGA vasıtasıyla günlük coğrafyamızın dört bir ucunda 120'nin üzerinde restorasyon çalışması gerçekleştirdik. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla son 22 yılda yaklaşık 6000 vakıf kültür varlığının restorasyonunu veya onarımını tamamladık.

Tarihimizin hiçbir dönemine sırtımızı dönmeden hem içeride hem dışarıda ulaşabildiğimiz her yerde maziden atiye sağlam köprüler kurduk. Bunun en son örneği Yıldız Sarayı'ydı. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığımızın yürüttüğü altı yıllık titiz bir çalışmanın neticesinde Yıldız Sarayı'nı tekrar ihya ettik.

"İŞ DÜNYAMIZA DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

26 Temmuz'da İstanbul'da tanıtımını yaptığımız HİT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı ile milli teknoloji hamlemizi yeni bir ivme kazandırıyoruz. Programla yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli yeni yatırımlar için Türkiye'nin sahip olduğu avantajları dağıtır. HİT 30 programıyla vergi teşvikleri ve hibe desteklerinden oluşan toplam 30 milyar dolarlık kaynağı yüksek teknoloji yatırımlarına yönlendireceğiz.

Türkiye ekonomisine katkı yapacak yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz. Aziz milletim. Afetzede kardeşlerimize ev ve dükkanlarının anahtarlarını teslim ederek 2021 yılındaki sel felaketinin yaralarını sarma vaadimizi yerine getirdik. Aydere yaylasını 2017 yılından bu yana toplam 2 milyar 667 milyon liralık yatırımla eski güzelliğine yeniden kavuşturduk.

''ANADOLU EŞSİZ GÜZELLİKTE BİR AÇIK HAVA MÜZESİ''

Kıymetli vatandaşlarım, ülke olarak kültür turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi, doğa sporları gibi farklı alanlarda ciddi imkanlara sahibiz. Seksen bir vilayetimizin her bir köşesi köylerimizde, ilçelerimizde saklı kalmış her bir eser ayrı bir medeniyetin izlerini taşıyoruz. Anadolu zaten eşsiz güzellikte bir açık hava müzesidir. Ancak uzun yıllar bu imkanlardan yeterince istifade edemedik.

Altyapı eksiği ve terör belası turizmin gelişmesine yıllarca engel oldu. Son 22 yılda doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkemizin gizli kalmış hazinelerini turizme kazandırmak için çok mücadele ettik. Doğu ve Güneydoğu illerimizin üzerinden terörün gölgesi. Kalktıkçaburalar turizmden de hak ettiği yeri almaya başladı. Ulaştırma yatırımlarımızla ülkemizin 81 vilayeti, 782 bin. Km2'Nin her bir karışı yerli ve yabancı misafirlerimizin ziyaretine açıldı.

SGK'ya olan birikmiş borçlarını dahi ödemeyen dahası, absürt bahanelerle bu borçtan kaçmanın yollarını arayan bir zihniyetten ne memlekete ne de şehirlerimize hiçbir hayır gelmez. Biliyorsunuz 2022 yılında çok önemli bir program başlattık. Türkiye aile destek programıyla ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza kardeşlerimize nakdi destek ulaştırdı.

Hanelerimizi elektrik tüketim desteğinden faydalandırma yanında bu hanelerde bulunan evlatlarımız için de ilave destekler sağladı. Programımız kapsamında bugüne 2 milyon tekil ailemizin elinden Dar gelirli ailelerimize toplamda 88,2 milyar liranın üzerinde destekte bulunduk. Programın son ödemesini geçtiğimiz ay gerçekleştirdik. Kabine toplantımızda bu konuyu tüm yönleriyle tekrar gözden geçirdik. İki yıldır uyguladığımız destek programımızı sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz.''

Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısından ayrıldı.

SONRAKİ HABER